FORT anunţă public declanşarea protestului din data de 20 Martie în Piaţa Victorie. Protestul a fost autorizat de Primăria Capitalei

0

După alte două săptămâni, mult aşteptatele Ordonanţe de urgenţă în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare.

Federaţia Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T. consideră că sectorul de activitate în cauză nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier naţional şi judeţean de pasageri.

Solicitările membrilor F.O.R.T sunt simple, iar argumentele au fost deja introduse în fundamentarea celor două acte normative blocate acum la nivel guvernamental, în principal din cauza aceloraşi grupuri de interese ce încearcă să folosească legislaţia pentru propriul interes şi buzunar.

FORT solicită Guvernului rezolvarea problemelor cu adevărat prioritare pentru piaţa de transport pasageri respectiv:

– eliminarea sintagmei în mod repetat din legea taximetriei pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane
– prelungirea programelor interjudeţean şi judeţene de transport pasageri

Orice altă completare adusă acestor două modificări esenţiale, nu reprezintă altceva decât încercări disperate ale unor indivizi de a modifica legea pentru acoperirea unor ilegalităţi sau situaţii litigioase.

În dată de 20 Martie 2019, în Piaţa Victoriei, începând cu ora 08.30, glasul celor ce susţin aceste modificări, cu siguranţă o să fie auzit.
Protestul se desfăşoară pe modelul celui ce a declanşat modificarea legii RCA, la acesta participând membrii federaţiei din întreaga ţară, prezenţi la manifestare cu autobuze, autocare şi autoturisme.

Conducerea F.O.R.T. susţine declaraţii de presă la faţa locului, începând cu ora 10.00. transportul de mărfuri cât şi cel de pasageri.

Preşedinte F.O.R.T. Augustin Hagiu

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here