Centrul de Studii despre Bere Sănătate și Nutriție: Consumul moderat de bere nu îngrașă

0

Cercetările arată că atunci când este consumată moderat, în limita a 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei, berea poate face parte din stilul de viață sănătos al unui adult. Berea, ca toate celelalte alimente sau băuturi, conține calorii, însă aportul de calorii din bere este unul redus: 100 ml de bere cu 5% alcool conțin același număr de calorii precum o cantitate similară de suc de portocale (42 kcal) și semnificativ mai puține decât 100 ml de vin roșu (71 kcal) sau lapte (47 kcal).

„Datorită conținutului redus de calorii și a ingredientelor 100% naturale, berea aduce organismului minerale, vitamine și antioxidanți esențiali. În plus, consumată moderat, berea poate face parte dintr-un stil de viață sănătos, anumite substanțe derivate din hamei putând contribui la prevenirea obezității, controla depunerea excesivă a grăsimii pe vasele de sânge și creşte nivelul de colesterol bun (HDL)”, a declarat dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

În general, se pare că o cantitate mică sau moderată de alcool consumată este puțin probabil să constituie un factor de risc pentru instalarea obezității, în comparație însă cu consumul abuziv de alcool.

Factori care influențează greutatea corporală

Sexul: cercetătorii susțin că femeile prezintă un risc mai redus de creștere a greutății corporale, spre deosebire de bărbați. Un studiu în rândul populației arată că femeile aflate în perioada post-menopauză care consumă moderat băuturi alcoolice prezintă un risc relativ redus de a deveni supraponderale (cu 35% mai scăzut) sau obeze (cu 88% mai scăzut) .

Cantitatea: deși consumată frecvent, berea nu este asociată cu creșterea în greutate în condițiile unor cantități mici sau moderate. Rezultatele unui studiu în rândul bărbaților arată că cei care au consumat bere zilnic, în cantități moderate, au avut un indice al masei corporale mai mic și o circumferință a taliei mai mică decât cei care au consumat cantități mai mari sau mai rar .

Despre Centrul de Studii despre Bere Sănătate și Nutriție

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție este o entitate cu caracter științific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine și calitatea de Președinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă și consultant în probleme de nutriție, deținând calitatea de Secretar general, și dr. Mihaela Begea, doctor în științe inginerești.

Înființat în luna decembrie a anului 2011 și lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii științifice și diseminarea informațiilor în domeniu în rândul comunității medicale și a publicului larg.

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul finanțează anual studii de cercetare în domeniu, sub forma de burse acordate studenților, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstă. Toate detaliile privind structura și componența Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție pot fi găsite la adresa: www.beresanatatenutritie.ro.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here