CRAIOVA – Asociaţia Generaţiei de Azi: Biblioteca de Studeţi – o privire spre viitor

0

 

Asociaţia Generaţiei de Azi vine ȋn sprijinul liceenilor craioveni cu acţiunea “Biblioteca de Studenţi”, care se va desfăşura pe 1 aprilie ȋncepȃnd cu ora 17.00, la District Cafe din Craiova.

Asociaţia Generaţiei de Azi propune prin acest eveniment, o incursiune ȋn viaţa academică. Astfel, liceenii sunt aşteptaţi pe 1 aprilie ȋncepȃnd cu ora 17.00, la o ȋntȃlnire cu studenţii de la facultăţi din Craiova şi din Bucureşti, pregătiţi să ofere o perspectivă reală, din interior, ȋntr-un cadru nonformal.

Tinerii liceeni, fie că mai au un an pȃnă devin studenţi sau momentul critic se apropie cu paşi repezi, indiferent dacă ȋi pasionează ştiinţele exacte sau arta ȋn formele ei, vor avea ocazia să vorbească cu studenţi de la: Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, Facultatea de Teatru, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii Craiova, Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţi Politehnică din Bucureşi şi Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Cadrul Universităţii Bucureşti.

“Biblioteca de Studenţi este despre altfel de cărţi, de cărţi vii: studenţii! Cu toţii ştim cȃt de greu ne este să ne alegem facultatea, mai ales ȋn Romȃnia, iar această acţiune vine ȋn sprijinul tinerilor, aflȃnd informaţii utile direct de la sursă. Ne bucurăm să vedem participanţi şi din alte judeţe ca Vȃlcea, Galaţi, Buzău sau Bacău, venind să participe la acest proiect.” a declarat Alexandru Gheţe, coordonatorul proiectului ȋn Craiova.

“Societatea civilă are datoria morală să susţină şi să investească ȋn tineri şi ȋn dezvoltarea acestora. Asociaţia Generaţiei de Azi vine ȋn ȋntȃmpinarea nevoilor tinerilor, iar prin intermediul acestei acţiuni considerăm că facem un prim pas spre viitorul acestora, avȃnd astfel oportunitatea de a vedea faţa nevăzută a facultăţilor din Romȃnia, ȋntr-un cadru nonformal, la o cafea, de vorbă cu studenţii. În viitorul apropiat dorim să extindem acest proiec ȋn cȃt mai multe oraşe din ţară.” a declarat Cristian Tănase, Preşedintele Asociaţiei Generaţiei de Azi.

Acest proiect se desfăşoară cu susţinerea District Cafe Craiova.

Asociaţia Generaţiei de Azi este o organizaţie non-guvernamentală, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social, economic şi educţional, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here