PNL Vâlcea a sărbătorit Ziua Europei și Ziua Independenței României

0

Ziua de 9 Mai constituie un reper important din istoria Europei şi în special pentru România. Această zi reprezintă un motiv de triplă sărbătoare pentru români:  Independenţa de Stat a României, Ziua Europei şi Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. Cu această ocazie filiala Vâlcea a Partidului Național Liberal dorește să își reafirme susținerea față de valorile și principiile Uniunii Europene și să transmită recunoștința sa tuturor înaintașilor care au pus umărul la îndeplinirea unuia din cele mai importante deziderate naționale, Independența României.

În ziua de 9 mai 1877,  Mihail Kogălniceanu declara în Sesiunea extraordinară a Adunării Deputaţilor: „suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare…suntem o naţiune liberă şi independentă”, adăugând  că statul român „va face tot ce va fi cu putinţă ca starea noastră de stat independent să fie recunoscută de Europa”. Astăzi, la împlinirea a 140 de ani de la proclamarea Independenței României avem datoria să transmitem recunoștința noastră tuturor celor care au contribuit la îndeplinirea acestui deziderat național și să le cinstim memoria.

Tot pe 9 mai celebrăm și ziua Uniunii Europene, prima uniune economică a lumii, un edificiu ridicat treptat, ajungându-se la ceea ce cunoaştem astăzi. Uniunea Europeană este dovada vie a ceea ce pacea, stabilitatea şi prosperitatea pot aduce unui continent, care altădată era măcinat de războaie. Şi, de asemenea, astăzi mai mult ca niciodată,  să ne amintim  obiectivul care a însoţit permanent demersul lui Jean Monnet:  „noi nu coalizăm state, ci unim oameni!”.

În ziua de 9 mai se sărbătorește și Ziua Victoriei, atunci când Aliații, după aproape 6 ani au obținut victoria împotriva Germaniei naziste, punând astfel capăt celui de-al Doilea Război Mondial.

Pentru a sărbători Ziua Uniunii Europene, o delegație a Partidului Național Liberal filiala Vâlcea a participat la ceremonia militară de înălțare a Drapelului României și a Drapelului Uniunii Europene ce a avut loc pe platoul din fața Instituției Prefectului Vâlcea. În onoarea celor care, prin sacrificiul lor, au făcut posibilă proclamarea Independenței României și Victoria aliaților,  reprezentanți ai Partidului Național Liberal filiala Vâlcea au depus o coroană de flori la Monumentul situat în fața Căminului Militar de Garnizoană Râmnicu Vâlcea.

Delegația Partidului Național Liberal a fost formată din: domnul Victor Giosan, președinte al organizației municipale Râmnicu Vâlcea, domnul Bogdan Alexandru Popescu, prim-vicepreședinte al organizației municipale Râmnicu Vâlcea, doamna Claudia Banu, prim-vicepreședinte al filialei Vâlcea, domnul Samoil Vâlcu, secretar general al filialei Vâlcea și Alexandru Părduț, președintele tineretului liberal vâlcean.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here