Pompierii militari la datorie în judeţul Mehedinţi

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în perioada 19-21 mai a.c., la 27 de intervenţii, dintre care: şase urgenţe medicale, 18 situaţii de urgenţă şi trei misiuni de supraveghere.

Vineri, 19.05.2017, la ora 10:50, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, a executat misiunea de asigurare a zonei, în vederea preîntâmpinării unor evenimente care pot genera situații de urgență, cu ocazia manifestărilor cultural – artistice prilejuite de Ziua Colegiului Național „Gheorghe Țițeica”, desfășurate la Palatul Culturii “Theodor Costescu”. Misiunea s-a încheiat fără evenimente deosebite.

La ora 15:55, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, a executat misiunea de supraveghere a zonei la un meci de fotbal, disputat pe stadionul municipal din Dr. Tr. Severin. Misiunea s-a încheiat fără evenimente deosebite.

Sâmbătă, 20.05.2017, la ora 08:50, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Strehaia a intervenit, cu o autospecială S.M.U.R.D., la un accident rutier – pieton lovit de autoturism, pe DN 6, pe raza localității Lunca Banului. Victimei i s-a acordat primul ajutor medical de către paramedici şi a fost transportată spre spitalul din Dr. Tr. Severin, fiind predată unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, în localitatea Tîmna.

La ora 09:55, două echipaje din  cadrul Detașamentului de Pompieri Orșova au intervenit, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă cu modul de descarcerare şi o autospecială S.M.U.R.D., la un accident rutier produs între un autoturism și un autotren pe drumul european E70, pe raza municipiului Orșova (zona Tufări). În urma accidentului rutier, au rezultat două victime. Acestea au fost preluate de către ambulanţele S.M.U.R.D. și S.A.J. şi  au fost transportate la Spitalul din municipiul Orșova, pentru investigații medicale. Pompierii au asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor, circulația nefiind blocată.

La ora 13:55, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în municipiul Dr. Tr. Severin, pe strada W. Mărăcineanu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Pompierii au intervenit imediat, limitând incendiul, care risca să se propage la o casă de locuit. Flăcările au cuprins circa 100 mp de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 14:22, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în comuna Șimian, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anvelope uzate. Pompierii au limitat şi stins incendiul, care a cuprins circa 20 anvelope și 0,3 mc lemn de foc, aflate pe un teren viran. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

La ora 16:13, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în municipiul Dr. Tr. Severin, pe strada Decebal, nr. 40, pentru salvarea unei pisici, imobilizată într-un element de pe acoperișul unei terase.

La ora 19:55, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit, cu o autospecială S.M.U.R.D., la un accident rutier produs pe Bulevardul Carol din municipiul Dr. Tr. Severin. Accidentul s-a soldat cu o victimă minoră, care a fost transportată la U.P.U. din Dr. Tr. Severin, pentru investigații medicale.

Duminică, 21.05.2017, începând cu ora 16:00, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Strehaia, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, a executat misiunea de asigurare a zonei, în vederea preîntâmpinării unor evenimente care pot genera situații de urgență, cu ocazia manifestărilor cultural – artistice dedicate „Zilelor orașului Strehaia”. Misiunea s-a încheiat fără evenimente deosebite.

Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a intervenit la 18 urgenţe medicale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here