În ultimele 72 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru 25 de situaţii de urgenţă

0

Echipajele au intervenit în localităţile: Alunu, Brezoi, Bujoreni, Drăgăşani, Grădiştea, Mălaia, Nicolae Bălcescu, Prundeni, Rm. Vâlcea, Scundu, Sineşti, Ștefănești, Tetoiu, Voicești şi Zătreni pentru următoarele situații de urgență: șase traumatisme cranio-cerebrale;  două accidente de circulaţie; dureri: la nivelul capului, abdominale, de membre, toracice  şi stări generale de rău.

După acordarea primului ajutor calificat, toți pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 19.05.2017, la ora 09.54, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Budești.

Până la sosirea forţelor de intervenţie şi stingerea incendiului, au ars: acoperişul casei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa  150 mp; o ușă din lemn și circa 60 mp de spumă poliuretanică. De asemenea au fost degradate: mobilierul din bucătărie și două camere. A fost necesară intervenţia echipajului SAJ pentru acordarea primului ajutor calificat la un atac de panică suferite de proprietara casei. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  producerea unui scurtcircuit electric din cauza izolării necorespunzătoare a conductorilor electrici.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

În aceeași zi, la ora 21.14, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la un fânar în localitatea Zătreni.

Până la sosirea forţelor de intervenţie şi stingerea incendiului, au ars: un fânar, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa  50 mp. și aproximativ 200 Kg de fân. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  folosirea unei surse de aprindere pentru generarea incendiului.

În data de 20.05.2017, la ora 23.08, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs în holul unui bloc de locuit în mun. Râmnicu Vâlcea, Str. Decebal.

Până la sosirea forţelor de intervenţie şi stingerea incendiului, a ars un dulap din lemn pe o suprafață de circa 0,5 mp.. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

În data de 21.05.2017, la ora 10.22, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în localitatea Rm. Vâlcea, str. T. Vladimirescu.

Până la sosirea forţelor de intervenţie şi stingerea incendiului, au ars majoritatea materialelor combustibile ale mașinii. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  producerea unui scurtcircuit electric din cauza izolării necorespunzătoare a conductorilor electrici.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here