Polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități educative la Școala Gimnazială “Gheorghe Jienescu” Rast

0
În cursul zilei de ieri, 25 aprilie a.c., polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Băilești și Secției nr.8 Poliție Rurală Rast, au desfășurat activități la Școala Gimnazială “Gheorghe Jienescu” Rast.
Cu această ocazie, polițiștii le-au prezentat elevilor regulile de circulație și importanța abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimentele rutiere.
Astfel, elevii au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe “zebră” sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată și să nu alerge pe trecerea de pietoni pentru a fi în siguranță.
De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au mai desfășurat, tot ieri,  alte 6 activități educative la Școala Gimnazială Bistreț, privind prevenirea violenței în unitățile de învățământ, fiindu-le prezentate recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare și devenire a unor subiecți pasivi ai infracțiunilor comise cu violență.
Astfel, elevii au înțeles că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată și responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here