Bulacu Romulus: Pierdut program de guvernare. Declarat nul

0
Senator PNL - Romulus Bulacu

Declarație politică adresată de senatorul Bulacu Romulus, în sedinţa Senatului din data de 23 mai 2017

După eşecul înregistrat de PSD-ALDE cu încercarea de a legifera un act normativ dedicat intereselor mafiei de la vârful dar şi din intestinele statului, asistăm tot mai frecvent la așa- zisele “greșeli de comunicare” ale miniștrilor cabinetului Grindeanu. În fapt, incompetență.

Legea salarizării unitare a reușit să creeze controverse și nenumărate întrebări referitoare la sustenabilitate și analize financiare, din cauza incoerenței declarațiilor oficiale. După ce a fost anunțată, cu surle și trâmbițe de către ministrul Muncii că va duce la dublarea salariilor, astăzi, Legea salarizării ne demonstrează că, de fapt, printre creșterile promise, determină diminuări ale veniturilor în numeroase cazuri din sistemul bugetar. Nu am găsit în programul de guvernare al PSD un astfel de angajament asumat. Pe de altă parte, executivul va da cu o mână și va lua cu zece, dacă stăm și analizăm “politica de bunăstare” implementată de PSD și ALDE în ultimele 6 luni de guvernare. A crescut salariul minim, au crescut pensii și o parte din salarii, dar nu ni se prezintă și modul cum au afectat aceste măriri prețurile la raft. Puterea de cumpărare a scăzut!

Tot de la ministrul Muncii aflăm următoarea mișcare a Guvernului, după ce, culmea, un tătic “a bulversat sistemul”: plafonarea indemnizațiilor pentru mame. Un procent de 3%, aproximativ 350 de persoane, din acest sector au indemnizații peste 8000 de lei, calculate, conform legii, în baza contributivității. Păi, doamnă ministru, dacă plafonăm indemnizația, vă propun să plafonăm și contribuția! Dar, numai „dacă Dragnea este de acord cu propunerea”, pentru că altfel, am aflat cu toții, „nu trece”!

În domeniul sănătății, România se confruntă cu două crize de mari proporții. Deja cronicizată este criza vaccinurilor. Dacă până nu demult, statul român îndemna părinții să-și vaccineze copiii, având în vedere informațiile contradictorii care circulau privind anumite efecte secundare, acum părinții sunt disperați să-și imunizeze copiii, dar nu au cu ce. Avem deja înregistrate 26 de decese în rândul copiilor, aproape 6.000 de îmbolnăviri și mai multe focare. În pragul unei catastrofe, care durează de 4 luni, nu se mai poate vorbi de proastă comunicare, ci de ineficiență fatidică în actul managerial. Altă criză este aceea a medicamentelor generice, care dispar treptat din farmacii, în frunte cu cele oncologice. Iată cum lipsa de cunoaştere şi profesionalism a destabilizat și piața medicamentelor!

În materie de fiscalitate, guvernul propune impozitul pe gospodărie, care va presupune un număr generos de șefi și consultanți fiscali, un an fără încasări la buget din impozit pe venit și maldăre de chitanțe, bonuri și hârtii. De asemenea, se pregătește o “mutilare” a Codului fiscal, una dintre modificări fiind și renunțarea la cota unică. Efectele vor fi devastatoare asupra mediului de afaceri, care devenise predictibil, stabil și atractiv.

În același timp, după aproape jumătate de an de guvernare, avem 0 investiții și 0 rată de absorbție pe fonduri europene.

Prejudiciul pe care regimul Dragnea îl provoacă României este incalculabil pe termen lung, dacă luăm în considerare și Raportul emis de Comisia Europeană, prin care avertizează că deficitul bugetar va continua să crească, la 3,5% din PIB, din cauza reducerilor de taxe și a cheltuielilor publice ridicate. Conform specialiștilor în analize financiare, nivelul estimat al datoriei publice va obliga Guvernul la împrumuturi tot mai mari, determinând o vulnerabilitate a țării noastre în fața șocurilor pieței financiare externe.

Măsurile sunt luate haotic, fără analize detaliate, fără calcularea riscurilor şi a impactului generat. Singura coordonată constantă în actul guvernării este populismul, PSD comportându-se ca un partid aflat în permanentă campanie electorală.

Avem un guvern fără busolă, care se leagănă în bătaia vântului, ca un vas în derivă… Pierdut program de guvernare. Declarat nul.

Senator,
Romulus Bulacu

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here