Deputatul Cristian Buican: PSD taie indemnizațiile primarilor și viceprimarilor și își bate joc de salarizarea personalului administrațiilor publice locale

0

Marți, 31 mai 2017, în cadrul dezbaterilor de la Comisia pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților privind PL-x 209/2017 Proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, deputații PSD și-au bătut joc de salarizarea administrațiilor publice locale, atât în ceea ce privește personalul angajat, cât și de aleșii locali. Astfel, parlamentarii PSD din comisia de Muncă, unde și deputații de Vâlcea Daniela Oteșanu și Eugen Neață sunt membri, au scăzut indemnizațiile tuturor primarilor și viceprimarilor de localități mai mici de 50.000 de locuitori cu 725 de lei la brut.

În ceea ce privește salarizarea administrațiilor publice locale, deputatul Cristian Buican a avut două amendamente, unul prin care propunea majorarea indemnizațiilor tuturor primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de Consilii Județene și unul prin care se dorea introducerea unei grile de salarizare pentru personalul din administrațiile publice locale. În privința amendamentului privind majorarea cu 1,00 a coeficientului stabilit pentru indemnizațiile primarilor și viceprimarilor, deputații PSD din Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților nu numai că au respins această solicitare a deputatului Cristian Buican, dar au si tăiat cu 0,5 coeficientul stabilit pentru primarii și viceprimarii de localități sub 50.000 de locuitori. În ceea ce privește amendamentul deputatului Cristian Buican privind introducerea unei grile clare pentru salarizarea personalului angajat în primării și consilii județene, aceeași majoritate PSD a votat împotriva acestei propuneri, lăsând la latitudinea consiliilor locale și județene salarizarea personalului angajat. Această prevedere din lege va crea mari discriminări și vor fi cazuri în care angajați cu funcții și atribuții similare din două primării învecinate vor avea salarii diferite.

”Mașinăria de vot PSD-istă din Comisia de Muncă a funcționat fără greșeală și a respins toate amendamentele, indiferent de argumentație. De exemplu, sunt foarte dezamăgit de faptul că cei de la PSD nu au dorit să introducă o grilă de salarizare pentru personalul din primării și consilii județene. Dacă nici în Plen nu vor fi deschiși, vor exista cazuri în care un angajat din Consiliul Județean Vâlcea să câștige chiar și de 2-3 ori mai puțin decât unul din Consiliul Județean Ilfov, sau cazuri în care angajați cu funcții și atribuții similare din două primării învecinate vor avea salarii diferite. În ceea ce privește indemnizațiile primarilor și viceprimarilor, cei de la PSD parcă au înnebunit. Nu numai că au respins amendamentul subsemnatului de majorare cu 1,00 a coeficientului stabilit pentru aleșii locali, dar l-au și scăzut cu 0,5 pentru primarii și viceprimarii de localități sub 50.000 de locuitori. Sunt curios cum vor explica deputații PSD de Vâlcea, Eugen Neață și Daniela Oteșanu, faptul că au votat diminuarea indemnizațiilor tuturor primarilor și viceprimarilor din Vâlcea cu 725 de lei la brut. În campania electorală mergeau în localități și se pozau cu primarii și acum au votat tăierea indemnizațiilor acestora” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here