Pompierii militari la datorie în județul Mehedinți

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, miercuri 07 iunie 2017, la 14 intervenţii, dintre care: 10 urgenţe medicale şi patru situaţii de urgenţă.

Miercuri, 07.06.2017, la ora 12.40, Stația de Pompieri Vînju Mare a intervenit cu cinci pompieri militari și o autospecială de de intervenție cu modul de descarcerare, în orașul Vânju Mare, pe strada Republicii, pentru salvarea unui animal (câine) căzut într-un puț adânc de circa 6 m. Animalul a fost scos în viaţă de către pompieri.

La ora 13.12, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu şapte pompieri militari, o  autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială C.B.R.N., în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe strada I.C. Brătianu, unde a fost anunțat un miros înțepător. Pompierii au măsurat concentrația de gaz, nivelul fiind sub limita admisă, și a fost ventilat apartamentul.

La ora 15.55, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “DROBETA” al Județului Mehedinți a intervenit, la solicitarea ISUJ Dolj, cu un ofițer, patru scafandri militari și o autospecială de intervenţie, în județul Dolj, pentru căutarea unei persoane înecate în râul Jiu. În mai puţin de 30 de minute de la sosirea forţelor, persoana, un tânăr de 17 ani, a fost scoasă din apele râului și predată echipajului SMURD Dolj, care a constatat decesul.

La ora 17.35, Stația de Pompieri Strehaia a intervenit, cu cinci pompieri militari și o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare, la un accident rutier produs pe DJ 606 C – pe raza localității Țînțaru, comuna Butoiești. La sosirea forţelor de intervenţie, un autoturism era răsturnat în afara părții carosabile, cu scurgeri de combustibil din rezervor. Pompierii au asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor prin deconectarea bornelor de la acumulatori, au îndepărtat scurgerile de combustibil şi elementele rezultate în urma accidentului de pe carosabil, repunând autoturismul pe roţi. În urma accidentului nu au rezultat victime.

Din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile au fost afectate patru linii de energie electrică. Echipele CEZ Oltenia au remediat trei dintre acestea, acționând pentru remedierea celei de-a patra linii ( un număr de 2700 abonați din localitățile Bâcleș, Smadovița și Greci).

Serviciul SMURD din cadrul ISU Drobeta al judeţului Mehedinţi a intervenit la 10 urgenţe medicale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here