Județul Olt: Măsuri pentru siguranța cetățenilor în perioada sezonului estival 2017

0

În fiecare an, pe timpul sezonului estival, se desfăşoară multiple activităţi în spaţiul public, la care participă numeroase persoane, se constată o creştere a valorilor de trafic pe căile rutiere/feroviare, fapt ce impune adaptarea misiunilor din competenţa structurilor Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât să fie asigurată o capacitate corespunzătoare de acţiune şi intervenţie pentru menţinerea unui climat de normalitate, crearea condiţiilor necesare creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, inclusiv gestionarea posibilelor situaţii de urgenţă.

În aceste condiții, pentru gestionarea situației operative, la nivelul județului Olt au fost stabilite următoarele măsuri:

  1. Prefectul județului Olt a dispus structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județ evaluarea și întocmirea/actualizarea planurilor specifice acestei perioade, în concordanță cu „Planul general de măsuri pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului pe timpul sezonului estival 2017“, aprobat de Ministerul Afacerilor Interne. Planul are drept scop menținerea ordinii publice pe timpul sezonului estival, prevenirea și combatarea faptelor antisociale, realizarea unui climat de ordine și liniște publică și creșterea sentimentului de siguranță a cetățeanului.
  2. Prefectul județului a luat măsura întocmirii „Planului privind menținerea climatului de siguranță civică și prevenirea faptelor antisociale la nivelul județului Olt, pe timpul vacanței de vară 2017“, de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, ținând cont că în perioada următoare elevii vor fi în vacanță. Planul are un caracter preventiv și este menite să asigure ordinea publică, astfel încât elevii să beneficieze de un climat de liniște și normalitate în perioada vacanței.
  • A fost aprobat „Planul de măsuri pentru perioada sezonului estival 2017“, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt din data de 7 iunie 2017. Planul urmărește realizarea acțiunilor specifice pentru atenuarea efectelor temperaturilor ridicate și combaterea efectelor fenomenului de secetă asupra populației și cuprinde inclusiv punctele de acordare a primul ajutor și a apei potabile, la nivelul județului, în perioadele de atenționare/avertizare de caniculă. Planul poate fi consultat pe adresa de internet a Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, www.isuolt.ro (secțiunea Centrul operațional – Activitate CJSU).
  1. Direcția de Sănătate Publică Olt, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt, în scopul protejarii sănătății populației, vor lua toate măsurile necesare din aria de competență, astfel încât toate activitățile specifice sezonului estival să se desfășoare în cele mai bune condiții.

 

P R E F E C T

PETRE – SILVIU NEACȘU

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here