PNL insistă în Consiliul Judeţean Vâlcea cu măsuri pentru atragerea de investitori

0
Consiliul Județean Vâlcea

Prin cererea nr. 2252 din 08.12.2016, înregistrată la instituţia Consiliului Judeţean Vâlcea sub nr. 18620 din 09.12.2016, consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal au solicitat introducerea pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean, din luna decembrie 2016, a unui proiect de hotărâre privind asocierea Judeţului Vâlcea cu localitatea Budeşti, însoţit de un acord de asociere, expunerea de motive şi raportul de specialitate, în vederea realizării lucrărilor de asfaltare a drumului de interes local Sâmnic, situat în comuna Budeşti, sat Racoviţa, pe o lungime de 900 de m. Asfaltarea acestui drum ar avea rolul de a facilita accesul la cea mai nouă investiţie din zona industrială Budeşti, un important producător belgian de material textil pentru saltele de dormit, construind deja o nouă hală de producţie ce va genera 500 de noi locuri de muncă.

Din păcate, conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a refuzat să introducă acest proiect de hotărâre pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean din luna decembrie 2016, invocând motive puerile şi false prin adresa 18620, din 23.12.2016, transmisă consilierilor judeţeni ai PNL.

Ca răspuns la refuzul conducerii Consiliului Judeţean de a discuta în şedinţa din decembrie 2016 proiectul de hotărâre invocat, consilierii judeţeni ai PNL au revenit asupra solicitării iniţiale, prin adresa nr. 10 din 16.01.2017, înregistrată la Consiliul Judeţean cu nr. 546 din 16.01.2017. Prin această adresă, consilierii judeţeni ai PNL au demontat, punct cu punct, motivele invocate de conducerea Consiliului Judeţean pentru refuzul de a introduce pe ordinea de zi a şedinţei forului judeţean, din luna precedentă, a proiectului de hotărâre promovat de PNL şi au solicitat introducerea acestei iniţiative pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean din luna ianuarie 2016.

”Doresc să subliniez importanţa proiectului de hotărâre promovat de consilierii judeţeni ai PNL de asociere a comunei Budeşti cu Instituţia Consiliului Judeţean în vederea asfaltării unui drum de 900 de m, cu costuri de doar 700.000 lei, din Budeşti, în zona industrială. Acest drum ar deservi mai mulţi investitori, printre care şi un important investitor belgian ce se pregăteşte să inaugureze în luna februarie o fabrică ce asigură 500 de noi locuri de muncă.

De asemenea, modernizarea acestui drum ar reprezenta şi un semnal puternic dat tuturor investitorilor că instituţiile judeţene sunt interesate de atragerea de investitori şi de asigurarea condiţiilor de infrastructură pentru toţi investitorii. Sper ca acum, conducerea Consiliului Judeţean să înţeleagă că atragerea de investitori este singura şansă de dezvoltare durabilă a acestui judeţ, iar acest lucru se poate face prin deschidere faţă de aceştia şi asigurarea unei infrastructuri moderne, şi să introducă pe ordinea de zi a şedinţei forului judeţean din luna ianuarie 2017 a acestui proiect de hotărâre.

Comuna Budeşti este în acest moment principalul motor economic al judeţului, având 3.000 de locuri de muncă nou create în ultimii 2 ani şi avem obligaţia să continuăm drumul atragerii de investitori pentru a ajunge la 10.000 de noi locuri de muncă în zona industrială de la Budeşti” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here