În ultima săptămână, poliţiştii români au pus în aplicare 28 de mandate europene de arestare

0

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 752 de persoane, 116 autovehicule, 33 de documente, 2 plăcuțe și 4 certificate de înmatriculare, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 9 – 16 iunie 2017, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 480 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

Poliţiştii români au pus în aplicare 28 de mandate europene de arestare, au depistat 142 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 9 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 78 de autovehicule, au fost ridicate 26 de documente ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, precum și 2plăcuțe și 4 certificate de înmatriculare semnalate de statele membre.

Totodată, 272 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 31 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 6persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii din statele membre au identificat 38 de autovehicule și 7 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here