“Yen” de Anna Jordan, în regia lui Adrian Roman pe scena Teatrului Național din Caracal la ”fesTIN”

0

Timp de o săptămână, începând cu data de 20 iunie, oraşul Caracal este în atenția iubitorilor de teatru și film prin cea de a IX- a ediție a Festivalului de Teatru şi Film de scurt metraj pentru tineret ”fesTIN”. După cum spune și numele festivalului, ”fesTIN” este structurat pe două secţiuni – cea de teatru şi cea film de scurt metraj. La ediţia de anul acesta, secțiunea teatru, participă trupe de teatru din toată ţara, printre care și Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea.

Miercuri, 21 iunie 2017, începând cu ora 19.30, la Teatrul Național din Caracal, Teatrul Anton Pann va prezenta spectacolul Yen” de Anna Jordan, regia Adrian Roman. După prezentarea spectacolelor de la celelalte ediții, avem convingerea că și spectacolul prezentat anul acesta va fi apreciat așa cum se cuvine și va smulge ropote de aplauze. Andrei Cătălin, Andrei Brădean, Ana Șușca și Andrada Fuscași, actorii distribuiți în acest spectacol, prin măiestria lor vor face tot ce este posibil pentru ca și “Yen” să rămână în amintirea celor care vor participa la acest festival. Aprecieririle reflectate în cronicile teatrale, tema fiind atât de actuală, au demonstrat că Yen este un spectacol de calitate pe care ar trebui să-l vadă câți mai mulți spectatori.

Ca și în ceilalți ani la ambele secțiuni cu toţi participanţii se vor organiza ateliere de lucru pe o temă data. Atelierele vor fi coordonate de lectori de specialitate. La secțiunea teatru, juriul este format din actorii: Vlad Zamfirescu, președintele juriului, Iulia Colan, Anca Dinu și Cristina Maria Iusan. Juriul la secțiunea film de scurt-metraj: Bogdan-Cristian Drăgan, președintele juriului, Otilia-Elena Carstea, și Daniela Cazacu Grujdin.

Spectacole de teatru, workshop-uri, proiecții de filme, spectacole de muzică, toate acestea vor face ca în această perioadă orașul Caracal să fie cât mai atractiv. Aici vor fi difuzate în premieră filme care s-au bucurat de premii pe scena festivalurilor internaționale de film. Un exemplu este filmul “Câini” de Bogdan Mirică, film distins cu un premiu şi 2 nominalizări la Cannes, o nominalizare înAcadrul Academiei  Europeane de Film, 6 premii şi 7 nominalizări Gopo, un premiu şi o nominalizare TIFF.  Festivalul va începe  marti 20 iunie și se va încheia duminică, 25 iunie 2017. Evenimentul care este organizat de Consiliul local și Primăria orșului Caracal alături de Centrul Cultural Municipal Caracal se va desfăşura în incinta Teatrului Naţional din Caracal  şi al Teatrului de Vară. După ce se va întoarce de la Festivalul de Teatru şi Film de scurt metraj pentru tineret ”fesTIN” de la Caracal, Teatrul Anton Pann vă invită ca să vedeți la finalul acestei săptămâni, în închiderea stagiunii, avanpremiera spectacolului “Toate lucrurile sunt minunate” în regia lui Adrian Roman.

Daniela Ștefănescu
Teatrul Anton Pann

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here