ISU General Magheru monitorizează şi gestionează situaţiile de urgenţă din județul Vâlcea

0

Judeţul Vâlcea se afla sub avertizare de Cod Portocaliu din 03 iulie, ora 10 – 04 iulie, ora 10 – fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică și avertizare de Cod Portocaliu hidro din 03 iulie, ora 16 – 04 iulie, ora 24 scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri .

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea s-a operaţionalizat grupa operativă pentru monitorizarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.

S-au finalizat intervențiile pentru evacuarea apei din câte o gospodărie în locațiile: Râmnicu Vâlcea (Colonia Nuci), localitatea Amărăști,  Drăgășani (str. Rahova și Digului) și pe DN 7 Km. 234 (punctul Balta Verde).

S-a intervenit pentru salvarea a patru bovine surprinse de pârâul Pesceana: două în localitatea Sutești, sat Mazili și alte două în Drăgășani, zona Avram Iancu.

Pe parcursul nopţii nu s-a intervenit pentru nici o situaţie generată de fenomene meteo periculoase.

Inspectoratul este pregătit să intervină pentru orice situaţie de urgenţă generată de aceste fenomene, iar la nevoie se vor suplimenta forţele.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here