Recomandările poliţiştilor vâlceni pentru a preveni furturile din autoturism

0
imagine - ARHIVĂ

 Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea au constatat, în urma analizării statisticilor din ultimele luni, că marea majoritate a furturilor din autoturisme se inregistreaza in timpul zilei, in parcările din zona centrala si de nord a municipiului, autoturismele din care se fura sunt cele neasigurate de proprietari, cele in care sunt lăsate bunuri la vedere sau chiar si chei in contact.

 Pentru prevenirea furturilor de şi din autoturisme, I.P.J. Vâlcea vă recomandă:

– Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate şi, eventual, supravegheate, verificând sistemele de închidere; cuplaţi alarma şi verificaţi dacă uşile şi portbagajul sunt asigurate corespunzător;

– Închideţi complet geamurile când părăsiţi autoturismul, chiar pentru scurt timp. Un geam lăsat uşor întredeschis vă poate da peste cap toate precauţiile folosite.

– Nu lăsaţi niciodată cheile în contact şi asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute; Nu împrumutaţi maşina decât persoanelor în care aveţi deplină încredere!

– Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, obiecte de valoare (genţi, poşete, borsete, îmbrăcăminte, casetofoane auto, camere video, telefoane mobile etc.). Acestea vot tenta hoţii să vă spargă vehiculul.

– Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare;

– Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii etc.). Acestea vor fi mai dificil de vândut la mâna a doua.

– Dacă aveţi o singură cheie pentru portiere, portbagaj şi rezervor, schimbaţi-le pe toate în cazul dispariţiei buşonului de la rezervor!

– Montaţi un sistem de alarmă antifurt, de cele mai multe ori costă mai puţin decât paguba suferită în urma unui furt.

– Folosiţi un sistem de blocare a volanului şi pedalelor sau un întrerupător electric general montat într-un loc ascuns.

– Nu vă adresaţi, pentru repararea maşinii, unor meseriaşi ocazionali necunoscuţi sau atelierelor neautorizate (se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine).

– Achiziţionând componente de autoturisme de la persoane necunoscute şi la preţuri derizorii, încurajaţi hoţii şi spărgătorii. Următoarea victimă aţi putea fi chiar dumneavoastră!!!

IMPORTANT:

Nu lăsaţi în autoturism actele maşinii! Păstraţi acasă o fotografie a autovehiculului! În cazul când veţi fi victima unui furt auto, aceste documente sunt extrem de utile poliţiei pentru căutarea şi regăsirea rapidă a acestuia – inclusiv prin intermediul internetului.

ATENŢIE!!

– Dacă auziţi un sistem de alarmă, nu treceţi nepăsător mai departe. Gândiţi-vă că ar putea fi autoturismul dvs!

– În cazul în care constataţi că s-a comis un furt, nu umblaţi în maşină ( puteţi distruge urmele), ci sesizaţi Poliţia!

– Nu rămâneţi indiferenţi dacă observaţi persoane suspecte la alte autoturisme!

– Nu fiţi indiferenţi la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră, alăturaţi-vă POLIŢIEI în lupta împotriva infractorilor!!!

       112 – MEREU LA DISPOZIŢIA DUMNEAVOASTRĂ!!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here