AG Weinberger – Mr. Blues al României vine din nou la Râmnicu Vâlcea

0

Miercuri, 5 aprilie 2017, începând cu ora 19.00, AG Weinberger va urca pe scena Teatrului Anton Pann ca să ne încânte cu muzică electronică, jazz, blues, soul, rock

Vă întrebăm, câți dinte dumneavoastră ați auzit de AG Weinberger? Poate că mulți, dar câți dintre dumneavoastră l-ați și ascultat, chiar dacă v-ați dorit acest lucru? Iată, acum vi se oferă această posibilitate să-l vedeți și să-l ascultați live pe scena Teatrului Anton Pan în ziua de 5 aprilie, ac. Sub genericul #GringoTronic#, AG Weinberger s-a decis să facă un turneu prin țară în care să-și spună povestea, o adevărată aventură. Și cum spune domnia sa, orice aventură începe cu o nevoie şi orice nevoie naşte o poveste, iar povestea are un început.

#GringoTronic# ne propune un suflu nou, cu muzică electronică, jazz, blues, soul, rock. Este un concept inedit, un spectacol Multimedia – cu cele mai uimitoare poveşti ale secolului trecut spuse azi, în secolului XXI. Un spectacol care vorbeşte despre una dintre cele mai frumoase călătorii muzicale transpuse în imagine, de la blues-ul tradiţional şi până la electro, de la naşterea patefonului până la noile tehnologii sonore. Va fi un flux continuu de sunet, imagine, culoare şi emoţie. Povestea unui GRINGO care pulsează viu, călătoreşte azi, în acordurile străzii deceniului doi și care povesteşte în imagini cele mai cuceritoare experienţe ale secolului trecut, dar cu tehnologia de azi. O aventură stilistică inedită şi novatoare se naşte chiar sub ochii noştri.

#GringoTronic# reprezintă o îngemănare de stiluri, armonii şi influenţe, pornind de la piesele clasice până la elementele de muzică electronică, însoţite de loopuri de chitară, voce, muzicuţă şi lapsteel guitar, toate filtrate în stilul propriu al lui AG Weinberger. Un experiment sintetic, post-modern, într-un minunat recital de virtuozitate. Cele câteva randuri credem noi că v-au convins să veniți, să-l vedeți și să-l ascultați live pe cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, inegalabilul AG Weinberger.

Pe acest chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, critica de specialiate l-a numit Mr. Blues al României. ”Nashville Calling”, întîiul album american semnat AG Weinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din Romania care a atins o astfel de performanta artistica la nivel mondial. În anul 2016 a fost distins cu „Premiul pentru cel mai bun artist de Blues” al anului 2015, precum şi cu „Premiul pentru cel mai bun album de Blues”- ”Mighty Business”, editat de casa de discuri a artistului, Big Foot Records.

Despre AG Weinberger s-a scris mult atât în presa din România dar şi în publicaţii din întreaga lume. Dupa întoarcerea din Statele Unite, AG Weinberger şi-a continuat misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credintă pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România. Despre AG Weinberger s-a scris mult atât în presa din România dar şi în publicaţii din întreaga lume. După întoarcerea din Statele Unite, AG Weinberger şi-a continuat misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credintă pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

Daniela Ștefănescu
PR Teatrul Anton Pann

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here