Deputatul Cristian Buican: PSD a îngropat județul Vâlcea în miros de gunoaie

0

După 17 iulie 2017, județul Vâlcea se confruntă cu o criză acută a gunoaielor. Fie că vorbim de lipsa unei gropi de gunoi conforme, fie că vorbim de creșterea prețului plătit de populație pentru ridicarea gunoiului sau de lipsa de interes a autorităților privind urmărirea procedurile de ecologizare după închiderea unei gropi de gunoi, județul Vâlcea se află, din cauza incompetenței reprezentanților PSD, sub zodia nefastă a gunoaielor. Și pentru ca tabloul dezastrului să fie complet, de mai bine de o săptămână, arde groapa de gunoi de la Măldărești – Horezu, cu grave consecințe asupra calității aerului respirat de populația din zonă.

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, îi acuză public pe reprezentanții PSD din conducerea Consiliului Județean și Prefectură de indiferență și incompetență în rezolvarea crizei gunoiului din județul Vâlcea, cu atât mai mult cu cât se știa de foarte mult timp că gropile de gunoi neconforme vor fi închise începând cu 17 iulie 2017. Cel mai clar exemplu este lipsa oricărei acțiuni concrete a Consiliului Județean, în toți ani când PSD s-a aflat la conducerea județului, în vederea rezolvării acestei probleme. Parlamentarul liberal consideră că din cauza lipsei de implicare a autorităților județene privind realizarea unei gropi de gunoi conforme, populația județului va trebui să plătească un preț mai mare pentru ridicarea gunoiului de către operatorii autorizați, în condițiile în care gunoiul din județ trebuie transportat la distanțe mari pentru a fi depozitat.

O altă situația foarte gravă generată de această criză a gunoaielor care afectează sănătatea cetățenilor o reprezintă incendiile de la groapa de gunoi de la Măldărești – Horezu. Astfel, după închiderea acestei gropi de gunoi începând cu 17 iulie 2017, în loc să asistăm la un proces de ecologizare al acesteia, au ”izbucnit” o serie de incendii la această groapă de gunoi care generează un fum dens și înecăcios ce afectează cetățenii din zona. Mirosul insuportabil de gunoaie arse, aerul irespirabil sau fumul dens sunt, de mai bine o săptămână, constante ale locuitorilor din zonă. Deputatul Cristian Buican face un apel public la toate instituțiile competente în vederea implicării pentru stingerea grabnică a acestor incendii și acuză Instituția Prefectului Județului Vâlcea de indolență, lipsă de implicare și incompetență. Este incalificabil și de neacceptat ca în condițiile în care de mai bine de o săptămână locuitorii din zonă nu pot respira, Prefectura să facă o singură ședință și aia fără rezultate. Deputatul Cristian Buican îi invită pe Președintele Consiliului Județean, domnul Constantin Rădulescu, și pe Prefectul Județului Vâlcea, domnul Florian Marin, să meargă lângă groapa de gunoi de la Măldărești – Horezu și să nu plece de acolo până nu rezolvă problema și incendiile sunt stinse.

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, susține că va folosi toate procedurile parlamentare aflate la dispoziție pentru a solicita implicarea autorităților centrale în rezolvarea problemelor gunoaielor din Vâlcea. De îndată ce va începe sesiunea legislativă de toamnă, parlamentarul Cristian Buican va depune la Ministerului Mediului o interpelare prin care va solicita sprijin pentru realizarea unei gropi de gunoi la standarde europene pentru județul Vâlcea și va solicita o anchetă a corpului de control al Ministrului în privința neregulilor de la groapa de gunoi de la Horezu – Măldărești.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here