Noul șef al delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, primit cu brațele deschise de premierul Republicii Moldova Moldova – Pavel Filip

0

Vineri, 15 septembrie 2017, agenda europeană a Republicii Moldova și prioritățile de activitate ale Cabinetului de miniștri au fost abordate la întrevederea Prim-ministrului Pavel Filip cu noul Șef al Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko.

Premierul Republicii Moldova i-a urat succes noului Ambasador al Uniunii Europene, asigurându-l că este deschis pentru dialog și pledează pentru o colaborare eficientă în continuare. „Sunt sigur că mandatul Dumneavoastră în Moldova va fi unul cu rezultate frumoase”, a spus Pavel Filip.

De asemenea, Prim-ministrul Pavel Filip l-a informat pe oficialul european despre reformele promovate de Executiv și beneficiile acestora pentru societate. „Suntem o echipă care poate schimba lucrurile în Republica Moldova, dincolo de conjunctura în care ne aflăm. Încercăm să mișcăm lucrurile în complexitate și mizăm pe o atitudine obiectivă din partea partenerilor noștri externi”, a menționat șeful Cabinetului de miniștri.

În cadrul dialogului, Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău a spus că susține aspirațiile țării noastre în tendinţa de a merge mai departe spre progres și dezvoltare, urmând vectorul european. De asemenea, Peter Michalko a remarcat că parteneriatul Republicii Moldova cu UE trece într-o fază nouă, cu o Agendă de Asociere mai detaliată, fapt ce oferă șanse noi pentru a promova cooperarea și a susține procesul de reformă.

Totodată, oficialii au făcut un schimb de opinii privind pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic (PaE), care se va desfășura în luna noiembrie la Bruxelles. În context, Premierul Pavel Filip a anunțat că va participa la această reuniune și a reiterat că PaE este o platformă pe care țara noastră mizează foarte mult în continuare.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here