Săptămâna prevenirii criminalităţii în mijlocul elevilor

0

Gazdele şcolilor, cadre didactice şi elevi, i-au primit cu interes pe oamenii legii. Astfel, în curtea instituţiilor de învăţământ, în clase ori amfiteatre au fost amenajate ateliere de prezentare a autospecialelor, a tehnicii şi echipamentelor folosite în activităţile specifice de către specialiştii criminalişti, luptătorii de acţiuni speciale, poliţiştii rutieri şi de ordine publică.

Poliţiştii serviciilor rutiere le-au explicat tinerilor rolul lor în prevenirea accidentelor rutiere, arătându-le autospecialele dotate cu radar şi etilotest. Specialiştii criminalişti au prezentat copiilor principalele dotări ale laboratoarelor criminalistice, activităţile cele mai atractive pentru aceştia dovedindu-se a fi amprentarea. Luptătorii Serviciilor pentru Acţiuni Speciale au prezentat o parte dintre dotările unui structuri de intervenţie.

Câinii poliţişti de patrulare-intervenţie le-a oferit celor mici demonstraţii de prindere a unui “infractor” şi exerciţii de disciplină şi de răspuns la comenzile conductorilor.

De la standurile special amenajate, copiii au primit de la poliţiştii de prevenire şi de proximitate, sfaturi şi materiale informativ-preventive.

Dragi elevi, dacă aveţi probleme personale, poliţiştii vă recomandă:

  • nu încercaţi să le rezolvaţi singuri sau cu ajutorul prietenilor! S-ar putea să nu luaţi decizia corectă.
  • nu le ascundeţi, pentru că s-ar putea agrava!
  • cereţi ajutorul părinţilor, persoanei care vă are în grijă, profesorilor sau consilierului şcolar!

Pentru astăzi, poliţiştii au pregătit activităţi inedite pe tema cyberbullying.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here