În ultimele 24 de ore, 28 de misiuni ale pompierilor mehedințeni în sprijinul cetățenilor

0
În ultimele 24 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 57 de misiuni

Pompierii mehedințeni au intervenit, în ultimele 24 de ore, la două accidente rutiere, pentru stingerea unui incendiu, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale și acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 11 persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Totodată, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, cadrele ISU Mehedinți au efectuat 13 misiuni.

Miercuri, 2 decembrie 2020, trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit la două accidente rutiere, produse în municipiu. Primul accident, produs pe strada Ștefan Odobleja, s-a soldat cu rănirea ușoară a unei femei, în vârstă de circa 45 de ani, care a primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD, refuzând transportul la spital.

În cel de-al doilea accident, produs pe b-dul Tudor Vladimirescu, au fost implicate două autoturisme. Paramedicii SMURD au acordat primul-ajutor unei tinere, în vârstă de circa 22 de ani, ce prezenta traumatisme minore, aceasta refuzând transportul la spital.

Puțin după miezul nopții, un echipaj de pompieri din cadrul subunității Baia de Aramă a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Ohaba, comuna Șovarna. La sosirea echipajului, incendiul se manifesta la un perete și tavanul unei camere construite din paiantă. În scurt timp, pompierii au localizat și stins incendiul, a cărui cauză probabilă de izbucnire a fost efectul termic produs de un coș de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic față de materiale combustibile.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, urmărind responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.

În ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au desfășurat șase acțiuni, fiind verificate 23 de obiective, 16 instituții și șapte societăți comerciale.

De asemenea, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat șapte misiuni, patru dintre acestea pentru decontaminarea a patru ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar trei pentru preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here