Eva File de Macrou în ulei vegetal, rețetă deliciosă cu sos de cașcaval

0

Alimentaţia este un subiect extrem de controversat. Şi nu doar în ţara noastră, ci pretutindeni. Avalanşa de opţiuni  fast food sau de legume modificate genetic a generat multe întrebări părinţilor preocupaţi de alimentaţia celor mici. Până şi legumele şi fructele de la piaţa pot să provină din culturi nu tocmai sigure. Asta nu înseamnă că trebuie să îţi construieşti o seră pe balcon. Trebuie doar să citeşti eticheta produselor pe care le consumi şi să aloci ceva mai multă atenţie în momentul în care faci cumpărăturile.

Cel mai important este să stabileşti un program de masă complet pentru copilul tău, încă de la o vârstă fragedă. Alege cu atenţie cele mai sănătoase ingrediente şi asigură-te că prichindelul tău are parte de o alimentaţie completă, care include ingrediente din toate categoriile. Diversificarea alimentelor este extrem de importantă, încă de la vârsta de 6 luni.

Iar dacă vrei o reţetă perfectă pentru bebeluşii de până la 2 anişori, trebuie doar să o citeşti în rândurile de mai jos. Ingredientele sunt simple iar reţeta este foarte uşor de realizat.

Macrou delicios cu sos de cașcaval

Ai nevoie de: 1 conserva Eva File de Macrou în ulei vegetal 170g, 25g unt, 1 lingura de făină, 100 ml lapte, 25g caşcaval, 2 linguri de legume congelate (de orice fel) şi 1 cartof mic, piure.

Cum se prepară?

Pentru prepararea sosului nu trebuie decât să topeşti untul într-o tigaie adăugând pe rând faina la foc mic, timp de 2 minute. Fără să te opreşti din amestecat, adaugă laptele şi lasă sosul să fiarbă încet. După ce opreşti focul, adaugă caşcavalul răzuit şi lasă sosul deoparte.

Eva File de Macrou în ulei vegetal se va scurge de ulei iar apoi vei amesteca peştele cu legumele congelate fierte şi cu cartoful piure. După ce mixul este gata iar sosul nu mai este fierbinte, adaugă sosul de caşcaval deasupra şi este gata de savurat.

Faptul că foloseşti Eva File de Macrou în ulei vegetal te va scuti de treabă anevoioasă de a dezosa peştele. Macroul este un peşte delicios şi are un aport incredibil de omega 3 şi acizi graşi, esenţiali pentru creşterea celor mici. Specialiştii îţi recomandă ca măcar o dată pe săptămână să oferi copilului o masă care să conţină şi peste, beneficiile fiind multiple:

– îmbunătăţeşte dezvoltarea cognitivă

– îmbunătăţeşte considerabil acuitatea vizuală

– previne anumite probleme ale pielii

– întăreşte sistemul imunitar

Carnea de peşte este valoroasă, deoarece conţine proteine, fosfor, iod, vitamine din grupa B, precum şi vitaminele A şi D.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here