Percheziții în Vâlcea și Olt, în locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni informatice şi economice

0

Astăzi, 26 octombrie 2017, polițiștii de combaterea criminalității organizate din Piteşti şi Vâlcea, sub coordonarea DIICOT, descind la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni informatice şi economice.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești şi ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea DIICOT – Serviciul Teritorial Vâlcea, efectuează 10 percheziții domiciliare, în județele Vâlcea și Olt. Sunt vizate persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, fals informatic și spălarea banilor.

Din cercetări a reieşit că aceştia ar fi postat pe internet anunţuri false, privind vânzarea de bunuri, fără ca acestea să există în realitate. Persoanele vătămate, fiind interesate de achiziționarea bunurilor, virau banii într-un cont creat de membrii grupării, însă produsele  nu ajungeau niciodată la destinaţie.

Până în prezent, au fost identificate peste 50 de persoane vătămate. Prejudiciul este estimat la 35.000 de euro.

În cauză, vor fi puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, la audieri.

În activităţi sunt angrenaţi şi jandarmi.

UPDATE 

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe laptopuri, telefoane, tablete, echipamente tehnice, înscrisuri și 1150 de euro.

Una dintre cele 9 persoane bănuite a fost reținută pentru 24 de ore, ceilalți fiind cercetați în stare de libertate.

Vom reveni cu informații noi.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here