Concursul de creaţie literară şi arte vizuale Slatina. Acasă la Eugen Ionescu, ediția 2017

0

Primăria Slatina organizează a VI-a ediţie a concursului de creaţie literară şi arte vizuale „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu” în perioada 14 noiembrie – 4 decembrie. La această competiție cu caracter cultural se pot înscrie toți elevii din clasele V-XII din unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Slatina.

Concursul este o activitate culturală extraşcolară derulată pe două secţiuni, care îşi propune dezvoltarea abilităţilor de comunicare a tinerei generaţii prin transpunerea, într-o manieră artistică personală, a operei marelui dramaturg slătinean Eugen Ionescu.

În cadrul fiecărei secţiuni, tematica de concurs va fi diferenţiată pe două niveluri stabilite în funcţie de stadiul de pregătire a elevilor, după cum urmează: nivelul I – elevi din clasele V-VIII ; nivelul II – elevi din clasele IX-XII.

Prima secţiune a manifestării este reprezentată de un concurs literar în cadrul căruia elevii vor redacta un eseu literar pornind de la o piesă a lui Eugen Ionescu.

A doua secţiune a manifestării este reprezentată de un concurs de pictură, colaj sau grafică pe calculator, unde elevii va trebui să imagineze şi să exprime vizual ceea ce le sugerează un fragment dintr-o operă a scriitorului român dinainte stabilită.

Fiecare elev care îşi manifestă intenţia de a participa la concursul menționat va completa o fişă de înscriere ce va fi pusă la dispoziţie de către organizatori, menţionând secţiunea şi nivelul pentru care va concura. Înscrierile se vor face până pe data de 14 noiembrie inclusiv, ora 09.00.

Pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Slatina (PrimăriaMunicipiuluiSlatina) a fost deja postat regulamentul de desfășurare a acestei competiții culturale. Pe aceeași pagină de Facebook anterior menționată vor fi postate, în perioada de evaluare (24 noiembrie – 4 decembrie), și creaţiile artistice ale elevilor, fără numele autorilor.

Câștigătorii competiției vor fi desemnați de către un juriu din care vor face parte reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Olt, ai Primăriei Slatina și mass-media.

Premiile ce se vor acorda constau în sume cuprinse între 200 – 1.000 lei. Și în acest an vor fi acordate premii de popularitate elevilor ale căror lucrări vor aduna cele mai multe Like-uri pe Facebook. Câștigătorii concursului vor fi anunțați în data de 6 decembrie. Bugetul alocat derulării acestui concurs se ridică la 20.000 lei.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here