Așa cum mai scriam și cu alte ocazii stagiunea 2017-2018 la Teatrul Anton Pann din Râmnicul Vâlcea a început în forță. Pănă acum cei de aici ne-au oferit șase premiere, trei cu trei cum spunea managerul acestei instituții, Adrian Roman, trei pentru copii și trei pentru adulți, spectacole noi care alături de alte spectacole care s-au jucat cu succes pe scena Teatrului Anton Pann le vom regăsi în repertoriul de anul acesta.
Nu numai spectacolele au fost capete de afiș, cum s-ar spune, atenția conducerii s-a îndreptat și către alte genuri de evenimente. Venirea dramaturgului Josep Maria Miro din Spania, din focul evenimentelor, pentru a vedea cum s-a montat pe scena Teatrului Anton Pann, în premieră națională, una dintre piesele scrise de el, și anume Nerim Park, a însemnat mult. Întâlnirea dramaturgului spaniol, cu regizorul Tudor Lucanu, cu traducătorul, cu actorii distribuiți în spectacol, mai rar se întâmplă așa ceva, a însemnat un moment istoric, a însemnat recunoașterea Teatrului Anton Pann la nivel european.
Un alt eveniment care a rămas și va rămâne în amitirea celor prezenți la teatru a fost întâlnirea cu o voce extraordinară. Vocea Mariei Răducanu alături de Maxim Belgiug, în concertul oferit cu intrare liberă, a fost cum scria cineva pe o rețea de socializare, balsam pentru suflet.
Am adus în atenția dumneavoastră doar câteva evenimente care au marcat acest început de stagiune. Luna noiembrie va fi la fel de plină. Pe lângă sectacolele oferite la sediul teatrului, în fiecare sâmbătă, la Teatrul Anton Pann vor avea loc ți alte spectacole ale unor cunoscute teatre din țară.
La mijocul lunii noiembrie, mai precis pe 16 noiembrie 2017, la Teatrul Radu Stanca din Sibiu, iar pe 17 noiembrie la Teatrul Anton Pann va avea loc Gala Finaliștilor de umor, eveniment ce va fi transmis in direct de Antena 1. Dar asupra acestor evenimente cu siguranță vom revenii pentru a vă oferi mai multe detalii.
Nu uitați însă de spectacolele care au loc în fiecare sâmbătă la sediul Teatrul Anton Pann. În această sâmbătă, pe 4 noiembrie 2017, de la ora 11.30, în Sala Mare veniți să vedeți sau să revedeți o poveste frumoasă scrisă de Frații Grimm și transpusă în scenă de actorii păpușari ai Teatrului Anton Pann.
Este vorba de “Hansel si Gretel”, povestea a doi copii, frate și soră, care sunt părasiti in pădure de părintii lor. Aici ei descoperă o casă de turtă dulce și acadele. Ceea ce nu știu ei este că această casă aparține unei vrăjitoare care se hranește cu copiii rătăciti in pădure.
Ca să scape ei trec printr-o adevărată aventură. Spectacolul marchează debutul actrițe Diana Roman (pe atunci elevă la Colegiul Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea), cea care a scris scenariul dramatic si a realizat regia spectacolului, spectacol care a luat două premii- Premiul pentru debut la Festivalul Internaţional de Animaţie GULLIVER, Galaţi, octombrie 2010 și Premiul pentru debut la Festivalul Internaţional de păpuşi şi animaţie PUCK Cluj-Napoca 2012.
De la ora 19.00 în Sala Studio, la cea de a doua reprezentație puteți vedea spectacolul “Constelații” după piesa dramaturgului britanic Nick Payne și pusă în scenă de regizorul Botoș Balint. Povestea celor doi tineri cu meserii complet diferite care se cunosc întâmplător la o petrecere, Marianne (Ana Șușca) fizician la Universitatea din Sussex și Roland (Andrei Brădean) un simplu apicultor impresionează până la lacrimi.
Plasați în universuri paralele, povesta lor vorbește despre dragoste, despre prietenie, despre boală, despre moarte și liberul arbitru. Este un spectacol emoționant care ne arată ce s-ar putea întâmpla între un bărbat și o femeie, acum, în această lume sau în orice altă lume posibilă. În cele din urmă “constelațiile” ne arată că lucrurile vor ajunge așa cum intenționează universul – cu sau fără contribuția noastră.
Haideți să vedeți povestea lor și jocul celor doi actori care reușesc să intre în pielea personajelor cu mare ușurință. Așadar, în luna noiembrie la Teatrul Anton Pann vor avea loc evenimente la care sunteți așteptați și dumneavoastă.
Daniela Ștefănescu