IPJ Mehedinți a desfășurat o acțiune preventiv-educativă în târgul săptămânal din Broșteni

0

Scopul principal al acțiunilor a constat în informarea cât mai multor cetăţeni cu privire la modalităţile de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, în principal a furturilor din locuință, de păsări și animale, cât și de înșelăciune prin moduri de operare „deosebite” („accidentul”, „boilerul”, „coletul”, „distragerea atenției”, etc.).

O preocupare permanentă a poliţiştilor mehedinţeni este creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor și de apropiere față de aceștia, printr-un dialog continuu în scopul identificării problemelor cu care se confruntă și găsirea de soluții pentru rezolvarea acestora.

 

Polițștii au adresat recomandări antivictimale în scopul prevenirii și responsabilizării cetăţenilor cu privire la măsurile de autoprotecţie ce pot fi adoptate în vederea reducerii riscului de victimizare și au distribuit pliante cu recomandări antivictimale.

Totodată, cetățenii au fost informați cu privire la prevederile legislative referitoare la infracțiunile de furt din locuință, cele comise cu violență și la regimul siguranței rutiere.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here