Alegeri locale parțiale în 17 circumscripții electorale din 13 județe, inclusiv în Gorj și Vâlcea – la Telești și Vlădești

0
imagine ARHIVĂ

Astăzi, 5 noiembrie 2017, au loc alegeri locale parțiale pentru primari, respectiv pentru un consiliu local, în 17 circumscripții electorale din 13 județe:

  • Municipiul Deva (județul Hunedoara)
  • Comunele: Bocsig (județul Arad), Nicșeni (județul Botoșani), Călărași (județul Cluj), Pantelimon și Bărăganu (județul Constanța), Telești (județul Gorj), Balș (județul Iași), Bîrghiș (județul Sibiu), Drăgoiești (județul Suceava), Cervenia, Poieni și Salcia (județul Teleorman), Checea (județul Timiș), Oșești (județul Vaslui), Vlădești (județul Vâlcea)
  • În comuna Mereni (județul Constanța) vor fi organizate alegeri parțiale pentru Consiliul Local

PENTRU “SĂNĂTATEA DUMNEAVOSTRĂ PENALĂ” ESTE BINE SĂ ȘTIȚI

Nerespectarea legislației electorale atrage răspunderea contravențională sau penală a celor care încalcă legea.

Contravenții

Vor fi sancționați cu amendă de la 600 de lei la 1.000 de lei, cei care intră, mai mult de o persoană, în cabina de vot (cu excepția situațiilor prevăzute de lege), precum şi cei care fotografiază sau filmează prin orice mijloace buletinul de vot, în timpul exercitării dreptului de vot.

De asemenea, vor fi sancționate cu amendă de la 2.200 de lei la 3.000 de lei persoanele care comercializează sau consumă băuturi alcoolice pe o distanţă de 500 de metri în jurul localului secţiei de votare.

Infracțiuni

Se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi cu interzicerea exercitării unor drepturi oferirea sau darea de bani, bunuri sau de alte foloase, în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat. De asemenea, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales.

Aceeași pedeapsă riscă cei care utilizează o carte de alegător sau un act de identitate nul ori fals sau un buletin de vot fals, precum și persoana care votează prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător. Sesizați orice încălcare a legii la 112!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here