Eurodeputata Viorica Dăncilă organizează la Bruxelles o dezbatere dedicată promovării egalității de gen

0

Eurodeputata Viorica Dăncilă, membră a Comisiei pentru Drepturile femeii și egalitate de gen din Parlamentul European, organizează joi, 9 noiembrie 2017, la Bruxelles, evenimentul ”Solidaritatea între femei”, dedicat promovării egalității de gen.

Dezbaterea va fi axată pe modalitățile în care femeile se pot sprijini reciproc în plan public pentru a face front comun împotriva discriminărilor, pentru a putea impune cu mai mare forță politici și măsuri pentru combaterea acestor discriminări. Vor fi analizate exemple de bune practici în promovarea egalității de gen și a libertăților individuale în țările UE, inclusiv soluții pentru creșterea ratelor de participare a femeilor pe piața forței de muncă. Vor participa invitați din diferite domenii de activitate – administraţie, politică, mediul academic, organizaţii neguvernamentale – pentru a prezenta atât exemple de reuşite, cât și obstacole cu care se confruntă.

”Cu șaizeci de ani în urmă, egalitatea între femei și bărbați a fost inclusă în Tratatul de la Roma ca una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, în statele Uniunii Europene se înregistrează încă întârzieri în aplicarea deplină a politicilor privind egalitatea de gen. Iar situația este dramatică în alte colțuri ale lumii. Pe tot cuprinsul lumii, sunt țări în care violența domestică și, în general, violența împotriva femeilor este prezentă semnificativ, ori unde femeile din zonele rurale sau slab dezvoltate nu au niciun fel de șanse pentru a-și asigura independența financiară.

Tocmai de aceea, devine obligatorie atât aplicarea unei perspective de gen în construcția politicilor publice, cât și consolidarea solidarității între femei, pentru a face față provocărilor în lupta împotriva inegalității de gen.

Am intitulat acest eveniment ”Solidaritatea între femei”, pentru că reușita în lupta împotriva inegalității de gen necesită un front comun. Reuniuni precum aceasta trebuie să fie platforme de evidențiere a celor mai bune soluții și a celor mai bune practici în ceea ce privește egalitatea de gen. Este o bună ocazie pentru a face schimb de experiență și pentru a veni cu propuneri de soluții, mai ales pentru femeile care au cel mai mult nevoie de sprijin, așa cum sunt cele din zonele defavorizate” susține Viorica Dăncilă.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here