Agricover Credit a inaugurat la Craiova prima sucursală din regiunea Oltenia

0

Agricover Credit, singura instituție financiară non-bancară specializată exclusiv pe finanțarea agriculturii, a inaugurat astăzi la Craiova prima sucursală din regiunea Oltenia, aceasta fiind cea de a opta dintr-o serie de sucursale pe care compania le-a deschis la nivel național.

Încă din anul 2008 când și-a început activitatea, Agricover Credit și-a asumat un angajament ferm în a susține performanța și competitivitatea fermierilor români prin soluții de finanțare adaptate specificului activitaților din agricultură, prin răspuns prompt la solicitari și acces simplu și nebirocratic la banii de care fermierul are nevoie pentru dezvoltarea unei afaceri moderne și profitabile în agricultură.

Robert Rekkers, Director General Agricover Credit

„Deschiderea biroului Agricover Credit în Craiova este în primul rând un semn de prețuire și recunoaștere față de munca extraordinară pe care o fac fermierii din această regiune, performanța și dedicarea lor fiind cel mai important argument al prezenței Agricover în regiunea Oltenia.” a declarat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit

Extinderea în regiuni agricole cheie prin deschiderea de sucursale, face parte din strategia Agricover Credit ce vizează eficienţa operaţională şi proximitatea faţă de clienţi pentru a raspunde mai rapid solicitarilor acestora. Agricover Credit are peste 300 de clienţi în regiunea Oltenia şi vizează atât creşterea numărului acestora cât şi extinderea segmentului de clienţi care exploatează sub 100 de hectare.

„Agricultura reprezintă o componentă importantă în susţinerea economiei din regiunea Oltenia, iar noi ne propunem să contribuim la dezvoltarea fermierilor din această zonă. Pentru a crește un sector agricol performant, avem nevoie de soluții specializate, iar preocuparea noastră este să dezvoltăm produse de finanțare inovatoare pentru a face finanțarea accesibila fermierilor. Dispunem de o echipă mobilă de specialiști care se deplasează la fermă, o evaluează și ajută fermierul să aleaga cea mai bună soluție de finanțare de care are nevoie, simplu și rapid. ”

În anul 2016, Agricover Credit a acordat credite în valoare de 1 miliard de Lei la nivel national, către un numar de 1900 de clienți. În prezent portofoliul de clienți depășește 2400 fermieri parteneri. Compania oferă finantare atât pentru acoperirea necesarului de capital de lucru pentru achiziţia de inputuri, plata facturilor curente, salarii şi alte cheltuieli, cât şi pentru finanţarea investiţiilor (achiziţii de utilaje, teren, silozuri, echipamente).

********************

Agricover Credit IFN – divizia de finanțare a Agricover Holding, este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic. Cunoaşterea şi înţelegerea specificului activităţii agricole permit dezvoltarea de produse inovatoare pentru finanţarea capitalului de lucru şi a investiţiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor fermierilor.

Agricover Credit a înregistrat o creştere rapidă ajungând, în numai câţiva ani, să fie unul dintre jucătorii cheie în finanţarea producătorilor agricoli.

Agricover Holding reunește diviziile Agri-Business si Agri-Finance. Cu un model de business puternic integrat, Agricover este o verigă cheie ce susține eficiența întregului lanț valoric din agribusiness, oferind soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România. Agricover Holding are peste 850 angajați și un număr de peste 4.500 clienți fermieri la nivel național.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here