Atenţionare meteorologică de ceaţă în județul Dolj – recomandările polițiștilor

0

Utilizează luminile de ceaţă

  • Luminile sunt cele mai importante pentru că ne fac vizibili pentru colegii din trafic. Ei bine, dacă avem proiectoare de ceaţă trebuie să le utilizăm împreună cu faza scurtă.
  • Dacă avem şi lumina de ceaţă pe spate, atunci putem să fim siguri că vom fi văzuţi în trafic. Însă trebuie să ţinem cont de un aspect: dacă mergem în coloană, lumina de ceaţă de pe spate poate fi deranjanta pentru colegul nostru, aşa că este indicat s-o oprim.

Menţine distanţa

  • Distanţa între tine şi celălalt participant la trafic trebuie păstrată în orice situaţie, nu numai pe timp de ceaţă sau iarna. Însă dacă vizibilitatea este scăzută, atenţia este automat şi mult mai mare.
  • Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă eşti nevoit să pui o frana bruscă şi nu ai suficient spaţiu între tine şi cel din faţă? Sau cel din fata întâmpina un obstacol şi trebuie să frâneze? Urmările pot fi de la o atingere de bară până la foarte grave. Distanta păstrată te fereşte de foarte multe neplăceri.

Dezabureşte geamurile

  • Nu pleca la drum cu parbrizul sau geamurile aburite. Aşteaptă în maşină până procesul de dezaburire se finalizează şi abia apoi poţi să porneşti către destinaţie. Îţi vei pune viaţa în pericol pentru câteva minute de nerăbdare?

Condu prudent

  • Condusul preventiv cu o viteză care să-ţi ofere timp de reacţie este cel mai indicat pe timp de ceaţă. De ce te-ai grăbi dacă tot nu vezi foarte bine? De ce te-ai grăbi să câştigi minute în plus când poţi să pleci mai devreme şi să conduci prudent, în acelaşi ritm cu colegii de trafic.

Pauze

  • Oboseala şi ceata nu sunt cea mai bună combinaţie. Dacă ai de condus foarte mult, fă pauze dese pentru a te putea odihni. Dacă ai alternative, foloseşte-le: taxiul, autocarul, avionul sau trenul te pot duce la destinaţia aleasă dacă eşti foarte obosit. De asemenea, dacă doar trebuie să ajungi la birou pentru că ai o întâlnire importantă… poţi alege metoda Skype dacă nu poţi amâna. Viaţa este cea mai importantă!
Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here