Două incendii provocate de coșurile de fum, produse în Voineasa și Brezoi

0

Vineri, 24 noiembrie 2017, la ora 01.22, pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în Voineasa, pe strada Voineșița.

Flăcările s-au declanșat la acoperișul unei locuințe, iar până la stingerea acestora, a ars structura din lemn a acoperișului pe o suprafață de 120 mp și bunuri de uz gospodăresc depozitate în podul locuinței. De asemenea s-au degradat zidurile și tavanele locuinței.

După aproximativ două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri din gospodărie. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma scânteilor rezultate de la coșul pentru evacuarea fumului, rămas necurățat înaintea folosirii sistemului de încălzire.

În aceeași zi, la ora 06.38, pompierii militari au intervenit în Brezoi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul pentru evacuarea fumului de la un bloc de locuit.

În urma necurățării funinginii de pe coș, înaintea folosirii sistemului de încălzire, funinginea s-a aprins, elementele combustibile din componența acoperișului fiind cuprinse de flăcări.

După aproape o jumătate de oră, de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage la întregul acoperiș. Din fericire nu au existat victime și nu a fost necesară evacuarea locatarilor.

***************

Având în vedere că în ultima perioadă majoritatea incendiilor au avut ca punctde plecare sistemele de încălzit, pompierii militari vă recomandă:

  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here