În Spiritul Moşului Nicolae, pompierii de la ISU Drobeta au vizitat Centrul de Asistenţă Medico – Socială Cujmir

0

ISU “Drobeta”, prin specialiştii Inspecţiei de Prevenire, a desfăşurat miercuri, 6 decembrie 2017, în comuna Cujmir, o activitate de informare preventivă la Centrul de Asistenţă Medico-Socială, dar şi două acţiuni de evacuare a elevilor din două unităţi de învăţământ, în cadrul exerciţiului naţional” Miercurea Alarmelor”.

Pe timpul exerciţiului naţional, specialiştii Inspecţiei de Prevenire au verificat, în teren, modul în care instituţiile de învăţământ, Liceul Teoretic Cujmir, respectiv Şcoala Gimnazială Aurora, respectă regulile şi măsurile de comportare în cazul producerii unei situaţii de urgenţă ce implică evacuarea.

Pompierii au urmărit respectarea timpilor de evacuare, dar şi cunoaşterea de către profesori şi elevi a semnalelor de alarmare şi a locurilor de adunare, stabilite în exteriorul instituţiilor de învăţământ.

De asemenea, în cadrul campaniei naţionale “Împreună pentru siguranţă”, pompierii au desfăşurat o activitate de informare preventivă, reamintindu-le bătrânilor şi personalului Centrul de Asistenţă Medico – Socială Cujmir, importanţa respectării regulilor şi măsurilor de prevenire a incendiilor pe timpul sezonului rece.

Acţiunea fiind planificată într-o zi cu o semnificaţie aparte „Sfântul Nicolae”, în care accentul se pune pe dăruire şi implicare, pompierii au profitat de ocazie pentru a le oferi bătrânilor pachete alimentare, menite să le îndulcească sărbătorile şi să le aline singurătatea.

Au fost primiţi cu căldură şi recunoştinţă, simplul gest de a le trece pragul luminând chipul celor pentru care căminul a devenit o a doua casă.

Pompierii, la rândul lor, au primit urări de bine din partea bătrânilor şi bucuria că şi-au petrecut ziua în Spiritul Moşului Nicolae.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here