Amendamentele parlamentarilor PNL Vâlcea la Legea Bugetului pentru 2018

0
Senatorul Romulus Bulacu și deputatul Cristian Buican (imagine arhivă)

Dezbaterea în Parlament a Legii Bugetului de Stat pe anul 2018 reprezintă un bun prilej pentru deputaţi şi senatori de a promova interesele judeţului pe care îl reprezintă în Parlamentul României. Pe această cale, deputatul Cristian Buican şi senatorul Romulus Bulacu au depus o serie de amendamente la Legea bugetului de Stat pe anul 2018 în vederea asigurării sumelor necesare pentru modernizarea şi reabilitarea drumurilor naţionale ce traversează judeţul Vâlcea, considerând că realizarea unei infrastructuri rutiere corespunzătoare reprezintă principalul pas în vederea asigurării unei dezvoltări durabile reale.

Deputatul Cristian Buican şi senatorul Romulus Bulacu consideră că lipsa oricăror prevederi în Legea Bugetului de stat pe anul 2018 pentru modernizarea sau reabilitarea DN-urilor ce tranzitează judeţul Vâlcea reprezintă condamnarea judeţului la subdezvoltare, prin privarea acestuia de o infrastructură rutieră naţională de calitate.

Astfel, cei doi parlamentari PNL de Vâlcea au solicitat prin amendamentele depuse modernizarea sau reabilitarea DN 7 D, DN 7 A, DN 64, DN 65 C şi suplimentarea fondurilor pentru modernizarea DN 67 B. Pentru modernizarea DN 7 D, singurul drum de pământ din judeţul Vâlcea, cei doi au solicitat fonduri în valoare de 216.000 mii lei, sumă ce ar fi suficientă pentru finalizarea acestui obiectiv de investiţii şi ar transforma Ţara Loviştei într-o perlă a turismului din România.

Tot în vederea dezvoltării turistice a zonei de nord a judeţului Vâlcea, deputatul Cristian Buican şi senatorul Romulus Bulacu au solicitat şi suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu suma de 729.675 mii lei pentru modernizarea DN 7A Brezoi – Voineasa – Petroşani, drum ce asigură accesul dinspre Valea Oltului şi Petroşani către Transalpina, cel mai spectaculos drum de munte din România, ce atrage anual sute de mii de turişti şi către cel mai nou domeniu schiabil din România, Transalpina Schi Resort.

De asemenea, cei doi parlamentari liberali vâlceni au mai solicitat suma de 217.638 mii lei pentru modernizarea DN65 C între Bălceşti  şi Horezu şi suma de 219.520 mii lei pentru modernizarea DN64, pe porţiunea ce traversează judeţul Vâlcea, Olăneşti – Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani.

Un caz aparte îl reprezintă DN 67 B Scoarţa – Piteşti, a cărui reabilitare trebuia începută încă din anul 2010, dar care în Bugetul de Stat pe anul 2018 are prevăzută doar suma de 1.897 mii lei, cu mult sub necesarul de finanţare de 661.061 mii lei. Având în vedere că suma propusă pentru lucrările din anul 2018 pentru reabilitarea DN 67 B reprezentau doar 0,3% din necesarul de finanţare a întregii lucrări, deputatul Cristian Buican şi senatorul Romulus Bulacu au solicitat suplimentarea acestei sume la întreaga valoare a lucrărilor necesare.

Amendamentele pe care un grup parlamentar, în ansamblul său, le depune la Legea Bugetului de Stat reprezintă şi un bun indicator al viziunii pe care acel partid o are pentru dezvoltarea României. În acest sens, toţi deputaţii şi senatorii PNL au hotărât depunerea a două amendamente care să vizeze  alocarea sumelor necesare destinate finalizării documentaţiilor necesare pentru cele două autostrăzi ce traversează Carpaţii,  Sibiu-Piteşti şi Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni. Astfel, parlamentarii grupului PNL au solicitat suma de 15.200 mii lei pentru actualizarea studiilor de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni şi suma de 14.000 mii de lei pentru finalizarea studiului de fezabilitate pentru tronsoanele 2,3,4 şi 6 din autostrada Sibiu-Piteşti.

Legea Bugetului de Stat pe anul 2018, în forma venită de la Guvern, reprezintă o mare minciună, din toate punctele de vedere. Noi, cei de la PNL, am depus foarte multe amendamente pentru îndreptarea acestor minciuni şi am solicitat suplimentarea sumelor destinate infrastructurii, deoarece doar aşa putem să asigurăm acestei ţări şansa unei dezvoltări durabile sănătoase.

Eu şi domnul senator Romulus Bulacu am depus amendamente pentru modernizarea şi reabilitarea tuturor DN-urilor din judeţul Vâlcea care se află într-o stare deplorabilă. Am solicitat modernitarea DN 7 D Câineni-Perişani, drum naţional de pământ, DN 7 A Brezoi – Voineasa – Petroşani ce asigură accesul rutier la Transalpina Schi Resort, şi a porţiunilor din DN 64 Olăneşti – Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani şi DN 65 C  Bălceşti-Horezu ce tranzitează judeţul Vâlcea. În privinţa DN 67 B Scoarţa – Piteşti, asistăm la o nouă păcăleala marca PSD.

În forma venită de la Guvern, acest obiectiv de investiţii avea asigurat pentru anul 2018 doar 0,3% din suma totală, ceea ce probabil nu va ajunge nici măcar pentru organizarea de şantier. De asemenea, toţi deputaţii şi senatorii PNL au semnat amendamente pentru suplimentarea sumelor destinate autostrăzilor Unirii, Sibiu-Piteşti şi Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni.

La 100 de ani de la Marea Unire noi nu avem nici măcar studiile necesare pentru a ne apuca de construcţia acestor autostrăzi şi PSD nici nu le-a asigurat prin Legea Bugetului de Stat în forma venită de la Guvern”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here