Vâlcea: Urmărire cu focuri de armă la Prundeni – doi polițiști au ajuns la spital

0
Dolj: Crimă în Daneți – bărbat înjunghiat, găsit mort în locuința sa
imagine - ARHIVĂ

Miercuri, 20 noiembrie 2019, în jurul orei 01.00, doi polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Prundeni, aflându-se în misiune pe Drumul Național 64, au efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare încărcată cu porci, moment în care conducătorul auto nu s-a conformat continuându-și deplasarea.

Polițiștii au plecat imediat în urmărirea autoutilitarei, aceștia efectuând 9 focuri de armă în plan vertical, în vederea determinării conducătorului auto să oprească, lucru pe care acesta nu l-a făcut.

În cele din urmă, autoutilitara a oprit în fața unei locuințe din satul Călina, iar în timp ce polițiștii s-au deplasat către mașină, au fost agresați de către șofer și alte persoane aflate la fața locului. Imediat în sprijinul polițiștilor a sosit un alt echipaj din cadrul Poliției Municipiului Drăgășani.

Doi dintre agresori au fost prinși în județul Olt. Au fost opriți în trafic de către polițiștii din Slatina, în zona catedralei din Orașul de Jos.

Cei doi polițiști au fost transportați la o unitate spitalicească în vedere acordări de îngrijiri medicale. Polițiștii au suferit traumatisme cranio-faciale, fractură de piramidă nazală și de arcadă.

Mai multe persoane au fost conduse la audieri, fiind identificați agresorii. Cercetările continuă sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani.

Informații actualizate

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În noaptea de 19 spre 20 noiembrie 2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, în aceeaşi noapte, în jurul orelor 01.00, doi agenţi de poliţie, din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni, aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza comunei Prundeni, județul Vâlcea, au fost agresaţi fizic, ameninţaţi, deposedaţi de armele din dotare şi le-a fost restricţionată libertatea de mişcare de către două persoane, până la intervenţia unui alt echipaj de poliţie, din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani.

În cauză s-a dispus de către procurori începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost identificate pe raza municipiul Slatina, judeţul Olt, fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani pentru efectuarea actelor de urmărire penală.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, iar pe măsura derulării acestora vom informa opinia publică.

***

Informații actualizate

În completarea comunicatului din data de 20 noiembrie 2019, Biroul de presă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:   

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani au dispus, la data de 20 noiembrie 2019, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspecţilor BURSĂ MARIN şi BURSĂ CONSTANTIN, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

La data de 21 noiembrie 2019, aceştia urmează a fi prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Drăgăşani cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În fapt, în sarcina suspecţilor se reţine următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 19 spre 20 noiembrie 2019, în jurul orelor 01.00, doi agenţi de poliţie, din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Prundeni, județul Vâlcea, au fost agresaţi fizic, ameninţaţi, deposedaţi de armele din dotare şi le-a fost restricţionată libertatea de mişcare de către cei doi suspecţi, faptele fiind comise iniţial în drumul public, în faţa locuinţei familiei Bursă, din satul Călina, comuna Prundeni, continuând în curtea suspecţilor.

Cei doi poliţişti procedaseră anterior la urmărirea în trafic, pe DN 64 Orleşti – Prundeni, a unei autoutilitare conduse de suspectul Bursă Marin, care nu oprise la semnalul regulamentar efectuat de lucrătorii de poliţie, existând suspiciuni cu privire la transportul, cu această autoutilitară, a unor bunuri interzise sau fără documente justificative. Urmărirea s-a oprit în faţa locuinţei suspectului Bursă Marin, cei doi agenţi de poliţie fiind nevoiţi ca pe parcursul urmăririi, să facă uz de armă. După ce suspectul Bursă Marin a a oprit autoutilitara, atât acesta cât şi suspectul Bursă Constantin au exercitat acte de violenţă asupra celor doi agenţi de poliţie, reuşind deposedarea acestora de armamentul din dotare, lipsindu-i, totodată, de libertate, până la intervenţia unui alt echipaj de poliţie, din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here