Liviu Dragnea: Moartea Regelui Mihai ne-a îndurerat profund

0

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut astăzi, 11 decembrie 2017, un discurs în cadrul Ședinței solemne a Camerelor reunite ale Parlamentului dedicată omagierii Regelui Mihai I.

Relația Regelui Mihai cu Parlamentul a fost în ultimii ani una apropiată. Pe 25 octombrie 2011, Majestatea Sa a susținut de la tribuna Parlamentului un discurs, după mai bine de 60 de ani de când o făcuse ultima oară, înaintea instalării la putere a regimului comunist. Din perspectiva de azi, acest discurs poate fi considerat testamentul politic al Regelui Mihai 1. Majestatea Sa a subliniat atunci, printre altele, rolul fundamental al Parlamentului într-o democrație.

(…) În același discurs, Regele Mihai a invocat valorile care trebuie să ne definească pe noi, românii. Cele mai importante lucruri de dobândit după libertate și democrație sunt identitatea și demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere. Identitatea și demnitatea. Nu este întâmplător că tocmai în jurul acestor valori încercăm să construim în ultima perioadă viitorul națiunii. Moartea Regelui Mihai ne-a îndurerat profund. A murit un om nobil, demn și curajos”, a declarat Liviu Dragnea.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here