Viorica Dăncilă: Modificarea Regulamentului Camerei Deputaților preia modelul din Parlamentul European

0
Viorica Dăncilă

Liderul eurodeputaților social-democrați români, Viorica Dăncilă, arată că modificarea Regulamentului Camerei Deputaților introduce prevederi similare Regulamentului de Procedură al Parlamentului European. Aceste prevederi au tocmai menirea de a da cursivitate procesului legislativ.

Protestele opoziției față de modificările Regulamentului Camerei Deputaților sunt de fapt proteste față de introducerea unor prevederi în spirit european, care urmăresc să mențină procesul legislativ cursiv, dar și civilizat.

În Parlamentul European amendamentele respinse în comisiile de resort pot fi aduse la votul în plen doar în niște condiții foarte speciale.

Parlamentul nu trebuie să fie o instituție a războaielor de imagine și a scandalurilor, așa cum doresc cei din opoziție să devină. Legislativul național trebuie să rămână o instituție care să dezbată serios propuneri și să legifereze. Este regretabil faptul că partidele de opoziție din România nu au maturitatea să înțeleagă care este misiunea unui Parlament. Nu există state ale Uniunii Europene în care Parlamentul să fie tratat cu atâta lipsă de respect chiar de către oameni care îi sunt membri”, susține Viorica Dăncilă.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here