Parlamentul European dorește să asigure un mediu propice pentru dezvoltarea IMM-urilor

0

Întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) sunt motorul economiei europene. Parlamentul European dorește să asigure o dezvoltare stabilă a Uniunii Europene, creând un mediu propice pentru dezvoltarea IMM-urilor. Faceți cunoștință cu Arnaud și Geraldine, care au o mică afacere cu mobilă în Franța.

Antonio Tajani / Președintele Parlamentului European: “Firmele mici și mijlocii sunt motorul economiei noastre. De fapt, ele generează 55% din PIB-ul Europei și oferă locuri de muncă pentru 80 de milioane de oameni.”

Udo Bullmann / S&D, Germania: “Credem în viitorul economiei europene. În multe țări, tinerii ajung de prea multe ori în situația de a fi șomeri. Dorim să le oferim o șansă.”

Kaja Kallas / ALDE, Estonia: “Thomas Edison a spus că există un mod de a face lucrurile mai bine. Trebuie găsit.”

Ne putem bucura de o viață mai bună doar prin creștere economică. Având rolul de coloană vertebrală a economiei europene, firmele mici și mijlocii joacă un rol decisiv în asigurarea unui standard de viață superior pentru europeni. Având sediul în Paris, Hopfab este o platformă online de pe care oamenii pot cumpăra mobilă de la artizanii francezi. Acest start-up din Franța ajută meșteșugarii locali să-și vândă produsele, creând locuri de muncă și venituri.

Geraldine / co-proprietar Hopfab: “Am avut posibilitatea de a integra „acceleratorii” și „incubatorii”, după cum îi numim în Franța, care existau și care puteau sprijini dezvoltarea companiilor. De asemenea, am avut parte de ajutorul unor experți care au fost finanțați parțial și care ne-au fost puși la dizpoziție de Uniunea Europeană pentru a ne ajuta în anumite domenii legate de dezvoltarea și creșterea afacerii. Mâine, provocarea va fi să ne extindem în noi țări și să facem serviciul nostru disponibil la scară internațională.”

Pentru a-și vinde produsele în toate țările Uniunii Europene, companiile precum Hopfab au nevoie de o piață unică digitală funcțională, care să faciliteze comerțul online, livrările transfrontaliere de bunuri și să asigure o bună protecție a consumatorului, dar comerțul electronic de astăzi are încă de depășit numeroase obstacole.

Arnaud / co-proprietar Hopfab: “Așteptăm și avem nevoie ca Uniunea Europeană să standardizeze regulile, astfel încât să ne putem dezvolta pe piața digitală.”

Vicky Ford / ECR, Marea Britanie: “Deblocarea beneficiilor economiei digitale este un factor cheie pentru a stimula concurența, locurile de muncă și dezvoltarea. Piața unică vizează facilitarea comerțului în toate cele 28 de țări și trebuie adaptată epocii digitale.”

David Borrelli / EFDD, Italia: “Economia digitală crește de 7 ori mai repede decât economia tradițională și poate reprezenta un mijloc esențial pentru depășirea crizei economice.”

Geraldine / co-proprietar Hopfab: “Piața produselor artizanale a funcționat până acum doar la nivel local. Meșteșugarii își găseau clienții în general prin recomandări directe. O platformă online le permite să obțină o vizibilitate crescută.”

Martial / artizan: “Sper să îmi formez o bază de clienți ca să pot trăi din pasiunea mea și să am suficient de mult de lucru pentru a obține stabilitatea pe care o vreau.”

Jose Manuel Fernandes / EPP, Portugalia: “Am făcut eforturi pentru a promova creșterea, pentru a promova și îmbunătăți competitivitatea Uniunii Europene și pentru a asigura o calitate mai bună a vieții cetățenilor săi, și vom continua să lucrăm cu acest obiectiv în minte.”

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here