Flagrant: 3 poliţişti ai Biroului Rutier Craiova au refuzat mita oferită de un cetățean turc

0
imagine - ARHIVĂ

Duminică, 7 ianuarie 2018, un echipaj compus dintr-un ofiţer şi doi agenţi din cadrul Biroului Rutier Craiova, aflându-se în serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, acţionând cu aparatul radar pe strada Calea Severinului din Craiova, l-au depistat pe Erdogan I., 46 de ani, cetăţean turc, cu reşedinţa în municipiul Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, în timp ce conducea un autoturism marca Audi care a fost înregistrat circulând cu viteza de 86 km/h.

De asemenea, poliţiştii i-au solicitat bărbatului de 46 de ani să fie testat alcoolscopic.  Ca urmare a testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit o concentraţie de 0,09 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Pentru a nu se lua măsuri legale împotriva sa, şi anume pentru a nu fi sancţionat contravenţional şi a nu i se reţine permisul de conducere, conducătorul auto a oferit lucrătorilor de poliţie suma de 350 lei.

Poliţiştii au refuzat categoric oferta și au sesizat DGA – Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Dolj, care, împreună cu procurorul de caz, au procedat la constatarea infracţiunii flagrante imediat după ce făptuitorul, în biroul agenţilor de poliţie, le-a oferit suma de bani menționată.

Cercetările au fost astfel preluate de către structura competentă cu instrumentarea infracţiunilor de corupţie .

Ulterior, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă a cetăţeanului turc, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Dolj.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here