RO-WIN a deschis porțile pentru depunerea dosarelor din programul de finanțare Start-up Diaspora

0

Grupul EDUCATIVA, REVIRO, Impact Hub Bucharest și GEA Strategy & Consulting au lansat în noiembrie 2017 RO-WIN – Succes în România.

Prin acest program se acordă pachete de finanțare și sprijin de peste 45.000 euro pentru românii din Diaspora care doresc să înființeze start-up-uri în România.

Înțelegând provocările pe care le are un antreprenor în România, în plus față de granturile în valoare de 35.000 de euro fiecare, va fi oferit, în parteneriat cu Impact Hub Bucharest, un curs online de formare antreprenorială, servicii de mentorat și consiliere, în valoare de peste 10.000 euro. Pentru a beneficia de acest sprijin, tot ceea ce trebuie să faceți este să vă înscrieți pe www.ro-win.ro

Orice participant interesat de programul Diaspora Start-up va trebui să depună un dosar prin care se înscrie oficial în grupul țintă și pe baza căruia își atestă eligibilitatea. Pe site-ul RO-WIN (www.ro-win.ro) pot fi găsite toate documentele ce trebuie depuse pentru a avea un dosar complet. Celor care se înscriu prin proiectul RO-WIN li se atribuie un cont online pentru a își depune mai ușor dosarele. Tot ei beneficiază în exclusivitate de sesiuni online de informare și webinarii care să le faciliteze accesul către finanțare.

Proiectul presupune trei etape:

  • Informare și pregătire

Echipa RO-WIN oferă potențialilor beneficiari toate informațiile necesare cu privire la avantajele demarării unei afaceri în România. Ei organizează multiple evenimente internaționale prin care românii din Diaspora sunt informați despre drepturile, beneficiile și obligațiile participării la proiect.

  • Curs de formare antreprenorială

Persoanele înscrise vor participa la un curs online de antreprenoriat, organizat de experții de la Impact Hub Bucharest și desfășurat în perioada 15 martie -15 august 2018. Cursul va fi un instrument practic și fiecare modul va oferi informații și rețete pentru a avea șanse reale de a obține un grant Diaspora.

  • Mentorat/Consiliere

Din rândul absolvenților cursului, se vor selecta 36 de planuri de afaceri ce vor beneficia de mentorat și consiliere pentru înființarea firmelor și demararea activității.

Proiect cofinanțat din Fondul Instrumente Structurale 2014-2020, prin Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 3 “Locuri de muncă pentru toți”.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here