Sute de sancțiuni contravenționale aplicate și zeci de permise de conducere reținute de către polițiștii mehedințeni

0

În perioada 5 – 7 ianuarie 2018  poliţiştii au continuat acţiunile pe şoselele mehedințene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 371 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare depășește 89.000 de lei, au fost reţinute în vederea suspendării 36 de permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii mehedințeni au constatat 11 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi au cercetat 4 accidente, principalele cauze generatoare fiind nepăstrarea distanței regulamentare în mers, neacordarea de prioritate sau neatenţia în conducere.

Astfel, 61 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 66 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 4 pietoni pentru traversări neregulamentare, 16 conducători auto au fost sancţionaţi pentru lipsa documentelor, iar 6 pentru defecţiuni tehnice ale autovehiculelor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here