Tâlhari prinși cu ajutorul unui tânăr curajos din Craiova

0

Sâmbătă seară, 6 ianuarie 2018, în jurul orelor 2300, polițiștii Secției 4 Poliție Craiova au fost sesizaţi telefonic prin SNUAU 112, de către o tânără de 20 ani, din Craiova, despre faptul că, în timp ce se deplasa pe strada Nicolae Iorga, în zona blocului A63, persoane necunoscute i-au  smuls de pe umăr geanta personală în care avea mai multe bunuri personale.

Persoana vătămată le-a relatat polițiștilor faptul că este vorba despre doi tineri necunoscuţi, despre care nu a putut oferi foarte multe amănunte întrucât aceștia au fugit.

La faţa locului s-a deplasat de îndată un echipaj de siguranţă publică din cadrul secției, care a depistat pe o stradă situată în apropierea locului faptei un tânăr de 15 ani, M A. D. C.,  din municipiul Craiova, care fusese prins de R. I. M., de 20 de ani, din comuna Daneți, imediat după comiterea faptei. Acesta din urmă a fost ulterior audiat la sediul secției în calitate de martor.

Din primele cercetări, oamenii legii au stabilit faptul că  M A. D. C , împreună cu R. G. M. D., de 16 ani, tot din Craiova, în baza unei înţelegeri prealabile,  sunt autorii infracţiunii, cel din urmă, tânărul de 16 ani, reuşind să fugă de la locul faptei având asupra sa bunul sustras.

În urma activităţilor întreprinse, polițiștii Secției 4 au avut nevoie de aproximativ o oră pentru a-l depista pe autorul tâlhăriei, acesta fiind prins în zona domiciliului său din cartierul craiovean Valea Roșie, fiind apoi condus la sediul secţiei pentru continuarea cercetărilor.

În urma audierilor și activităților specifice desfășurate,  polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, în baza unei ordonanțe, pe  R. G. M. D., de 16 ani,  din Craiova, în sarcina sa fiind reținută săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, persoana în cauză fiind introdusă în arestul IPJ DOLJ, urmând să fie propusă arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile.

Polițiștii mulțumesc pe această cale tănărului de 20 de ani care a dat dovadă de spirit civic, implicare și curaj  în momentul în care a decis să ia atitudine față de comiterea unei infracțiuni!

Reprezentanții IPJ DOLJ încurajează cetățenii să dea dovadă de aceeași atitudine și să sprijine autoritățile în demersurile întreprinse de aceștia pentru prinderea și tragerea la răspundere penală a persoanelor care săvârșesc infracțiuni de orice natură, fiind în interesul tuturor, atât al populației, cât și al poliției, să fie menținut un climat de siguranță civică în județ.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here