Vino voluntar în programul educațional Ajungem MARI pentru copiii din centre de plasament

0

Susţine AZI copiii din centre de plasament să devină adulţii responsabili şi independenţi de MÂINE. Înscrie-te la voluntariat! 

Programul educaţional Ajungem MARI a prelungit până pe 1 februarie înscrierile la voluntariat în centre de plasament.

Nevoia de voluntari în centre de plasament este foarte mare şi Ajungem MARI caută 1.000 de oameni serioşi şi implicaţi care să dedice 3 ore pe săptămâna copiilor şi tineri instituţionalizaţi, din centre de plasament din Bucureşti şi 25 de judeţe.

„Lucrăm în special cu copii din centre de plasament de stat, copiii care au suferit traume în urma instituţionalizării, a abandonului sau a separării de familii.  Copiii sunt minunaţi şi au un potenţial pe care deseori nu îl cunosc. În cei 3,5 ani de când a început programul, ne-am dat seama că una dintre principalele nevoi a copiilor este susţinerea lor pe termen lung. Pentru a le oferi asta şi pentru a asigura continuitatea programului facem recrutări la fiecare 6 luni ca să-i găsim pe cei 1.000 de voluntarii fără de care acest program nu ar putea continua”, a declarat Iarina Taban, director executiv şi fondator Ajungem MARI.

În prezent, în programul Ajungem MARI sunt peste 2000 de copii şi tineri între 3 şi 20 de ani din 125 de centre sociale şi de plasament.

Voluntarii Ajungem MARI merg săptămânal timp de 3 ore în centrele de plasament pentru a susţine cu copiii şedinţe interactive de pregătire şcolară, ateliere creative sau ateliere de cultura generală, educaţie pentru sănătate, educaţie financiară sau educaţie civică. Pe lângă cunoştinţe, voluntarii le oferă copiilor încurajare, experienţe frumoase, oportunităţi, îi ajută să îşi descopere pasiunile, să îşi dezvolte abilităţile şi le transmit valori pentru o viaţă sănătoasă. Toate activităţile au rolul de a le da copiilor încredere în ei şi a le forma abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi. 

Chiar dacă mare parte dintre voluntari nu au experienţă de lucru cu copiii, aceştia vor participa la traininguri şi vor fi consiliaţi de specialiştii Ajungem MARI pe întreaga durată a modului de voluntariat.

Voluntarii spun că primesc de la copiii din centre mai mult decât oferă şi fac apel la cât mai mulţi oameni să li se alăture şi să îi sprijine pe copii pe termen lung:

„Eu cred că merită să fii voluntar. Deşi nu aveam experienţa cu copiii, dorinţa de a împărtăşii cu ei experienţe, dorinţa de a îi cunoaşte mai bine, de a îi încuraja, m-a făcut să îmi doresc să devin voluntar. Cred că a fost o decizie foarte bună şi experienţă, o capeţi pe parcurs. Partea frumoasă este că devenind voluntari, nu numai noi îi ajutăm pe copii. Şi ei ne ajută pe noi. Avem de învăţat unii de la alţii. Fiecare moment petrecut cu ei, ne învaţă să fim mai răbdători, să ascultăm mai mult şi să încercăm să nu judecăm. La finalul întâlnirilor, suntem răsplătiţi cu îmbrăţişări şi zâmbete care ne încarca mereu pozitiv. Voi puteţi fi pentru ei cele mai bune modele şi îi puteţi inspira. Până la urmă, aceşti copii, reprezintă viitorul. Ei au nevoie să fie acceptaţi, integraţi şi să nu fie trataţi diferit. Au nevoie de încrederea şi susţinerea noastră. Aşadar, haideţi să le fim alături în număr cât mai mare şi împreună, să îi ajutăm să AJUNGĂ MARI”, spune Ionela, voluntară în Bucureşti.

Modulul de voluntariat durează 6 luni şi începe în aprilie. Până atunci au loc înscrierile, trainingurile despre nevoile copiilor şi metode de lucru cu ei şi repartizarea voluntarilor la centre în funcţie de program şi disponibilitate. Înscrierea se face printr-un formular online  https://goo.gl/jAgKxs  până pe 1 februarie. Pe site-ul www.ajungemmari.ro, secţiunea Devino voluntar  http://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/ puteţi găsi mai multe detalii şi paşii de înscriere.

Ajungem MARI caută 1.000 de voluntari în Bucureşti şi 25 de judeţele: Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanța, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Gorj, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vrancea.

*****************

Programul educaţional Ajungem Mari – Asociaţia Lindenfeld

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii.

Ajungem MARI este principalul program al Asociaţiei Lindenfeld şi susţine educaţia a peste 2000 de copii din centre de plasament şi medii defavorizate din Bucureşti şi 25 de judeţe prin mai multe proiecte, cel mai important fiind cel de recuperare şcolară într-un mod interactiv alături de peste 1000 de voluntari. Alte proiecte includ ateliere creative, workshop-uri, cursuri vocaţionale, ieşiri recreative şi educative, excursii, tabere, educaţie financiară, consiliere vocaţionala şi vizite de orientare profesională, toate cu rolul de a le da copiilor încredere în ei şi a le forma abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi.

Programul se derulează de 3 ani şi jumătate, iar până acum s-au implicat 4.500 de voluntari.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here