130 de autovehicule controlate și peste 150 de persoane legitimate de politiștii rutieri mehedințeni

0

Joi, 25 ianuarie 2018, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinţi au acţionat pentru disciplinarea participanţilor la trafic si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave. 

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate, consumul de alcool.

Poliţiştii au controlat peste 130 de autovehicule și au legitimat peste 150 de persoane, constatând un număr de 89 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost sancţionaţi 10 conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 15 şoferi care nu purtau centura de siguranţă.

Poliţiştii au mai aplicat 3 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru lipsa documentelor, iar 6 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare.

Valoarea sancţiunilor aplicate în cursul zilei de joi este de 6325 lei.

Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării sau anulării 10 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, polițiștii mehedințeni vor continua acţiunile şi controalele, vizând în special combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere înregistrate în ultima perioadă de timp.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here