În ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au stins 6 incendii

0

Pompierii mehedințeni au intervenit, în ultimele 24 de ore, la un accident rutier, pentru stingerea a 6 incendii, salvarea unui animal căzut în rigola unui pod de evacuare a apei din comuna Tâmna, dar și pentru acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 13 persoane cu afecțiuni medicale.

Cele șase incendii, pentru stingerea cărora au intervenit pompierii mehedințeni, au izbucnit la două case de locuit din Drobeta Turnu Severin și Eșelnița, la un ascensor al unui bloc din municipiul Drobeta Turnu Severin și la vegetație uscată pe raza localităților Drobeta Turnu Severin, Dănceu și Cerneți.

Ca urmare a incendiului izbucnit la o casă situată pe centura municipiului Drobeta Turnu Severin și manifestat la două camere de locuit, hol și aproximativ 40 metri pătrați din acoperișul locuinței, un bărbat, în vârstă de 67 de ani, a suferit arsuri pe membrele superioare și zona toracelui, iar o femeie, în vârstă de 92 de ani, un atac de panică. Bărbatul a fost salvat de către pompieri din locuința cuprinsă de flăcări, iar incendiul a fost lichidat. Pentru localizarea și stingerea incendiului, dar și pentru salvarea persoanelor surprinse de incendiu, pompierii au intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Cele două persoane au fost transportate la UPU. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic produs de la fumatul în locuri nepermise.

De asemenea, în urma incendiului izbucnit la o casă de locuit în localitatea Eșelnița, o persoană s-a intoxicat cu fum. Echipajul SMURD a acordat primul-ajutor victimei, aceasta refuzând transportul la spital. Incendiul a cuprins bunurile aflate într-o încăpere a casei de locuit, fiind stins de către pompieri înainte de a se extinde la întreaga casă de locuit. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinantă de focul folosit în spații închise.

Totodată, pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii din cadrul ISU Mehedinți au efectuat șase acțiuni de decontaminare pentru zece ambulanțe SAJ și două SMURD.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here