Geoblocarea cumpărăturilor online – discriminare aplicată de 63% din site-urile de internet europene

0

V-ați săturat să fiți blocat geografic atunci când faceți cumpărături online? Parlamentul European votează un nou regulament, care va interzice aproape complet acest tip de discriminare în Europa.

Este greu de imaginat că intri într-un magazin european și ți se refuză dreptul de a cumpăra un frigider din cauza originii tale sau că trebuie să plătești mai mult decât localnicii pentru a închiria o mașină. Dar acest lucru se poate întâmpla online. Aceasta se numește geoblocare, o discriminare aplicată în diferite forme de 63% din site-urile de internet europene. Un nou regulament al Parlamentului European va interzice această practică, aproape în întregime, până la sfârșitul anului 2018.

Róża Gräfin / THUN și HOHENSTEIN / EPP: “Am obținut, în practică, o apropiere tot mai mare între cumpărăturile online și cele din lumea reală, prin faptul că nimeni nu poate fi discriminat pe internet.”

Este o mare realizare pentru drepturile consumatorului, iar Parlamentul se asigură că progresul nu se va opri aici.

Peste doi ani, Comisia va trebui să evalueze extinderea interdicției la filme, cărți electronice, muzică și jocuri video.

Róża Gräfin / THUN și HOHENSTEIN / EPP: “Am purtat discuții foarte intense despre o parte din conținutul digital care am dori să fie inclus în acest regulament, astfel încât am convenit ca acest regulament să fie evaluat peste doi ani.”

Îmbunătățirea cumpărăturilor online este un pas decisiv către piața unică digitală în Europa.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here