Femeile reprezintă 70% din jurnaliștii din UE, dar ocupă doar 30% în managementul din mass-media

0

Dezechilibrele de gen continuă să existe, nu în ultimul rând în sectorul mass-media și al tehnologiei informației și comunicațiilor. Parlamentul European este preocupat de imaginea femeilor din presă și de plafonul de sticlă pe care îl întâlnesc în continuare.

Femeile reprezintă 70% din jurnaliștii și absolvenții de comunicare din UE, dar ocupă doar 30% din locurile de muncă din management în mass-media. Acest dezechilibru extinde diferența de remunerare între femei și bărbați. Deputații europeni spun că companiile media ar trebui să acorde atenție progresului femeilor. Aceștia ar trebui să ofere cursuri de management pentru femei sau acorduri flexibile de lucru.

Michaela Sojdrova / EPP: “Trebuie să ne asigurăm că femeile nu sunt discriminate, indiferent că este vorba de locuri de muncă, salarii, sau de cursa pentru a accede în posturi de conducere. Conținutul este, de asemenea, important. Mass-media se adresează femeilor mai ales pentru opinii sau pentru mărturii personale, și aproape niciodată ca experți“.

Parlamentul dorește să încurajeze cele mai bune practici, cum ar fi crearea bazelor de date cu experți femei, precum și campaniile media și promovarea diversității.

Michaela Sojdrova / EPP: “Este important ca femeile să fie prezente, să fie auzite, să vedem femeile ca experți, deoarece femeile oferă un alt punct de vedere“.

În jurnalism, femeile au mai puține șanse să acopere domenii ca sport sau afaceri, și modul în care arată este mai important. Parlamentul solicită companiilor media să-și actualizeze politicile interne, inclusiv prin coduri de conduită și măsuri anti-hărțuire.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here