Acțiuni rutiere de amploare ale polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Olt

0

Aproape 1.000 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Totodată, au fost reținute 67 de permise de conducere pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice. 

În perioada 9-15 aprilie 2018, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au organizat acțiuni destinate creșterii gradului de siguranță în trafic pe drumurile publice.

În acest sens, polițiștii au acționat pentru combaterea indisciplinei manifestată de pietoni și bicicliști, depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii.

Totodată, acțiunile au vizat și depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și regulile privind depășirea. S-a urmărit și creșterea vizibilității poliției rutiere, prin prezenţa activă a ofițerilor și agenților de poliție pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat.

În acest sens, în cadrul acțiunii au fost aplicate 1.073 de sancțiuni contravenționale, dintre care 405 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 16 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 12 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare și 13 pentru neacordare de prioritate de către conducătorii auto. De asemenea, au fost sanționați 69 de pietoni și 44 de bicicliști.

Polițiștii au constatat 11 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, fiind întocmite 6 dosare penale pentru depistarea conducătorilor auto conducând sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Totodată, au fost reținute 67 de permise de conducere, dintre care 18 pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație în aerul expirat mai mică de 0,40 mg/L și 20 pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum cu peste 50 km/h.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au retras 16 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice.

Exemple

La data de 13 aprilie 2018, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt au depistat un bărbat, de 58 ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea  un autoturism pe raza comunei Stoicănești, având o concentrație de 0,44 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a refuzat recoltarea de probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

La data de 14 aprilie 2018, polițiștii au depistat în trafic un tânăr, de 27 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea pe D.J. 642, pe raza comunei Fălcoiu, un autoturism, având o concentrație de 1,02 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

IPJ Olt vă recomandă să nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice. Consumul de alcool reduce viteza de reacție și precizia mișcărilor.

Legislația pedepsește conducerea pe drumurile publice a unui vehicul după consumul de băuturi alcoolice.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here