CIECH Soda România oferă strălucire tinerelor talente din Vâlcea şi consolidează legăturile poloneze

0

Ediţia din acest an a Concursului de pian “Irina Șațchi”, cea mai importantă competiție de muzică clasică organizată în Vâlcea pentru tinerii artişti, îşi va menţine strălucirea cu ajutorul CIECH Soda România, care va furniza resursele necesare pentru asigurarea unui concurs de pian adecvat. Sponsorizarea va permite concursului să-şi continue tradiţia de cultivare a unor înalte standarde muzicale.

Decizia de sponsorizare a fost luată ca urmare a angajamentului luat de CIECH Soda faţă de dezvoltarea comunităţii locale şi faţă de întărirea legăturilor cu cultura poloneză.

Doamna profesor Irina Șațchi, artistul şi promotorul muzical fervent care acum dă numele acestui festival naţional de pian, este vâlceancă prin adopţie şi poloneză prin naştere. A studiat muzica în Praga şi şi-a adus pasiunea în faţa unui număr mare de copii din Vâlcea încă din anii 60.

Astăzi, concursul este organizat de „Asociația Culturală Irina Șațchi”, înființată de doamna prof. Dorina Arsenescu. Primele șase ediții ale concursului au fost organizate împreună cu doamna Doina Gănescu, directorul Școlii Populare de Artă. Ambele doamne sunt foste eleve ale doamnei Șațchi. 

“Acest Concurs Naţional de Pian pentru tineri, care se desfășoară în judeţul Vâlcea, înseamnă o poveste extraordinară despre talent, pasiune şi tradiţii româno-poloneze. Născută în Polonia, dna Șațchi a construit aici o comunitate puternică de talente muzicale şi fani ai muzicii. Domnia sa continuă să reprezinte sufletul acestui Festival, deoarece opera a fost continuată de fostele ei eleve, două românce. Suntem cu adevărat onoraţi să fim parte dintr-o astfel de poveste inspiraţională şi să contribuim la această moştenire de lucru împreună şi de împărtășire cu colegii, partenerii şi comunitatea noastră”, a spus Witold Urbanowski, CEO, Ciech Soda România.

Sponsorizarea va acoperi închirierea şi transportul unui pian de concert, care va sprijini, de asemenea, concursul de interpretare vocală LiedART, ce va fi organizat la jumătatea lunii mai. În ultimii ani, CIECH Soda România a susținut realizarea unor documentări științifice privind comunitatea poloneză din Vâlcea în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi alte câteva evenimente care celebrează cooperarea dintre polonezi şi români. De asemenea, compania sprijină constant Casa Pinocchio de la nivel local, acoperind în fiecare an nevoile şcolare şi pachetele de vacanţă şi sărbători pentru un număr de 18 copii cu vârste de până la 18 ani. 

Despre CIECH Soda România

CIECH Soda România este prima unitate de producţie CIECH Group din afara Poloniei și este singurul producător de sodă calcinată rămas activ în industria chimică din România. Uzina a fost preluată de Grupul CIECH în anul 2006. Echipa, de aproximativ 600 de persoane a CIECH Soda România, asigură soda calcinată și silicat de sodiu- solid și lichid pentru România, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Orientul Mijlociu și India.

Despre CIECH Group – 70 de ani de prezenţă pe pieţele globale

CIECH este un grup internaţional, gestionat profesionist, cu rădăcini poloneze şi cu o poziţie bine stabilită de lider al sectorului chimic în Europa Centrală şi de Est. Fabrică produse care sunt utilizate la producerea unor articole necesare în viaţa de zi cu zi a oamenilor din întreaga lume – produse de ultimă generaţie şi de cea mai înaltă calitate. Profitând de sprijinul unui investitor strategic de încredere, Grupul implementează o strategie de dezvoltare globală, extinzându-şi vânzările pe pieţele lumii. În acelaşi timp, combină abordarea modernă a afacerilor cu tradiţia de producţie care se întinde înapoi în timp până în anul 1882. Mai multe informații: www.ciechgroup.com

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here