Weekend cu spectacole la Teatrul Anton Pann și Constelații la Festivalul PARTICLES

0

În perioada 11-13 mai 2018 la Arad se desfășoară cea de a  treia ediție a Festivalului PARTICLES, eveniment dedicat culturii contemporane. Festivalul, așa cum spun organizatorii, aduce la un loc mai multe tipuri de artă și genuri de muzică, oferta de anul acesta incluzând muzică live (jazz, gypsy, funk) și electronică, artă urbană și street art, teatru, film, dans, artă plastică și pentru prima dată și literatură.

Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea a fost invitat să participle la această ediție cu spectacolul “Constelații” piesă scrisă de Nick Payne și pusă în scenă de regizorul Botoș Balint. Reprezentația spectacolului va avea loc chiar in deschiderea festivalului, vineri pe 11 mai de la ora 18.30.

Avem convingerea că povestea celor doi tineri cu meserii complet diferite care se cunosc întâmplător la o petrecere, Marianne (Ana Șușca) fizician la Universitatea din Sussex și Roland (Andrei Brădean) un simplu apicultor care, plasați într-un multivers cuantic, ajung la posibilitatea unei căsătorii, va cuceri publicul arădean.

Este un spectacol emoționant care ne arată ce s-ar putea întâmpla între un bărbat și o femeie, acum, în aceast moment sau în orice alt moment sau lume posibilă. Dacă la Arad, în atenția publicului va sta acest spectacol, la Râmnicu Vâlcea sunteți așteptați ca la sfarșitul acestei săptămâni să vedeți sau să revedeți alte două spectacole.

De la ora 11.30, sâmbătă 12 mai, în Sala Mare a Teatrului Anton Pann va avea loc spectacolul matineu pentru copii.

Povestea ieduţului răsfăţat” programat pentru această sâmbătă aduce în atenția publicului comportamentul copiilor răsfăţaţi şi alintaţi. În cazul acestui spectacol, al unui ieduţ. O să vă întrebați dacă mama capră, mătuşa capră şi bunica vor putea să-l facă pe ieduț să fie responsabil, sau… poate vor mai interveni şi alte personaje. Răspunsul îl veți afla urmărind spectacolul.

De la ora 19.00, la Sala Studio, sunteți invitați să vedeți “Visele lui Hamlet” un spectacol realizat de Florin Beciu după textul scris de Nina Mazur, dramaturg germano-ucrainean. Autoarea a pus în pagină,  într-o manieră modernă, toate remușcările și întrebările chinuitoare ale lui Hamlet.

“Visele lui Hamlet” aduce în scenă un Hamlet de acum, din zilele noastre, Florin Beciu încercând să transmită pe lângă gândurile personale ale lui Hamlet și ceea ce se întâmplă acum în spatiul politico-social global. Florin Beciu reușește cu ușurință, cu ajutorul textului și al proiecțiilor video, să ne creeze aceea stare a frământărilor prin care trece personajul.

“A fi sau a nu fi”, una dintre replicile cele mai rostite de noi, din toată istoria teatrului, poate își va gasi răspuns în această sâmbătă de la ora 19.00, la Teatrul Anton Pann. Poate că mulţi nici nu au văzut vreodată piesa şi, probabil, nici nu cunosc provenienţa cuvintelor pe care le folosesc. “A fi sau a nu fi? – aceasta-i întrebarea… Ati citit, ati vazut,  invitația fiind făcută nu vă rămâne decât să mergeți la spectacole.

Daniela Ștefănescu

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here