Marcel Iureș: Filmul OCTAV a fost lansat pe DVD

0

Marcel Iureș, Serge Ioan Celebidachi, Alessia Tofan, Eric Aradits, Adela Vrînceanu-Celebidachi alături de presă, publicul cinefil și de alți membri ai echipei de filmare au sărbătorit împreună lansarea filmului OCTAV pe DVD, la librăria Cărturești Carusel, din centrul vechi al Capitalei.

Evenimentul a fost deschis de către actrița principală a filmului, Alessia Tofan, care a rememorat momentele plăcute de pe platourile de filmare, exprimându-și încă o dată dragostea pentru această profesie, actoria.

Au vorbit apoi Eric Aradits și Marcel Iureș, care s-a declarat plăcut surprins de evoluția filmului, declarându-și bucuria de a descoperi că OCTAV are un destin frumos, făcând referire la faptul că acest DVD a fost lansat la cererea publicului.

Regizorul Serge Ioan Celebidachi a încheiat seria discursurilor, mulțumind cu recunoștință publicului român, care face posibil ca povestea OCTAV să continue, cât și celor prezenți la evenimentul găzduit de librăria Cărturești Carusel, din centrul vechi al Bucureștiului.

Seara s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferită de către Marcel Iureș, Serge Ioan Celebidachi, Alessia Tofan și Eric Aradits celor prezenți.

DVD-ul va putea fi cumpărat de pe website-ul oficial al filmului www.filmuloctav.ro și din rețeaua Cărturești, la prețul de 49.9 lei.

Discul conține imagini inedite (de exemplu, povestea pe larg a modului în care s-a lucrat pentru acest film), care vor fi publicate în exclusivitate doar pe DVD, cât și o broșura tipărită cu informații și fotografii detaliate despre producția cinematografică regizată de Serge Ioan Celebidachi.

O surpriză plăcută pentru public va fi faptul că 1 din 100 de DVD-uri „Octav”, puse la vânzare, va conține deja semnătura actorului Marcel Iureș.

Partener media al evenimentului: MAGIC FM.

Filmul OCTAV spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Lung-metrajul OCTAV, o coproducție România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, producător Adela Vrinceanu Celebidachi, a primit de la lansare până în prezent numeroase premii și nominalizări internaționale și naționale, după cum urmează: 

Festivalul Internațional de Film de la Beijing

Singurul film românesc aflat pe lista nominalizaților pentru Tiantan Awards 2018

Los Angeles Film Awards, 2018

Selecție în competiția oficială

Hollywood Boulevard Film Festival, 2018

Selecție în programul oficial al festivalului

Calcutta International Cult Film Festival, India 2018

Cel mai bun film al lunii ianuarie 2018, secțiunea Narrative Feature 

Virgin Spring Cinefest, India, februarie 2018

GOLD AWARDS: Debut Filmmaker, Best Director (Serge Ioan Celebidachi), Narrative Feature, Best Cinematography

SILVER AWARDS: Best Actor (Marcel Iureș), Best Producer

BRONZE AWARDS: Best Actress (Alessia Tofan), Best Music Score

HONOURABLE MENTION AWARDS: Best Sound Design 

Montreal World Festival Film 2017, Canada

Nominalizat la secțiunea Focus on World Cinema 

Cairo International Film Festival 2017, Egipt

Nominalizat la secțiunea International Panorama 

PREMIILE GOPO 2018

Premiul Publicului, pentru cei mai mulți spectatori în cinema

*************

Mai multe detalii despre filmul OCTAV se găsesc și pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.octav

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here